З новим тренером «Реал» здобув третю поспіль перемогу в офіційних матчах

09.11.2018
З новим тренером «Реал» здобув третю поспіль перемогу в офіційних матчах

На рахунку француза Каріма Бензема — 200 голів за «Реал». (Фото з сайта realmadrid.com.)

Змінивши в нинішньому сезоні регламентні норми кваліфікації Суперліги, які, слід визнати, значно обмежили доступ представників скромних європейських чемпіонів до найсильнішого клубного турніру Старого світу, в УЄФА розраховували на підвищення рівня боротьби на груповому етапі змагань.
 
Якоюсь мірою інтриги в Лізі чемпіонів стало більше, адже після чотирьох зіграних турів жодна з команд не має стовідсоткового результату.
 
Щоправда, як і раніше, рейтинг-фаворити своїх «пульок» практично без проблем рухаються до весняного «плей-оф».
 
Приміром, «Барселона» вже оформила свою участь у 1/8 фіналу ЛЧ-2018/2019, ставши першим колективом iз достроковим статусом учасника «стикових» матчів. Іще низка «сіяних» клубів у наступному турі зможе розжитися аналогічним рангом.
 
Так само прекрасні нагоди завчасно здобути путівки до «плей-оф» мають «Баварія», «Ювентус», «Реал», «Манчестер Сіті», «Боруссія» з Дортмунда, «Атлетико», «Рома» та «Порту».
 
За винятком хіба що португальського клубу, кожного з номінантів на дострокові перепустки (разом із «Барселоною») до 1/8 фіналу можна записати до числа потенційних фіналістів турніру.
 
Без сумніву, особливу увагу в поточному розіграші Суперліги привертає турнірна доля переможця останніх трьох фіналів — мадридського «Реалу», котрий, залишившись без Зінедіна Зідана та Кріштіану Роналду, нині переживає закономірний спад.
 
Ігрова криза, в яку потрапили «реалісти» з новим наставником Хуленом Лопатегі, призвела до його швидкої відставки.
 
Натомість після приходу до керма Сантьяго Соларі, на котрого поклали обов’язки виконувача обов’язків головного тренера, «Реал» виграв три матчі поспіль. Цікаво, що до аргентинця так удало розпочинали свою тренерську діяльність у «королівському» клубі лише двоє наставників — Берраондо (у 1928 році) та Карнілья (у 1957-му).
 
Так само встановити рекордне досягнення «допомогла» чеська «Вікторія», котру «вершкові» розгромили 5:0, й французькому форварду мадридців Каріму Бенземі. Двічі відзначившись у воротах чеського чемпіона, француз досяг таким чином позначки в 200 м’ячів у футболці «Реалу».
 
А колишній лідер «вершкових» нині забиває за «Ювентус». Щоправда, дебютний гол Кріштіану Роналду в Лізі чемпіонів, який він провів у складі італійського чемпіона, не дозволив «Юве» здобути навіть одного очка в грі проти «Манчестер юнайтед», де до слова, під керівництвом Сера Алекса Фергюсона португалець розпочинав своє становлення, як велика футбольна зірка. Ця невдача не дозволила «Ювентусу» слідом за «Барселоною» достроково прослідувати до «плей-оф», утім виправити ситуацію італійський гранд зможе в наступному турі. 
 
Перебування в компанії тих, хто відчайдушно рухається до дострокової перемоги в групі, португальського «Порту» виглядає дещо несподівано. Але у рівній і позбавленій чіткого гранда «пульці» «D» «дракони» почуваються напрочуд комфортно. Так само хороший шанс вийти з неї має й «Шальке» Євгена Коноплянки, котрий в 4-му турі без українця переграв «Галатасарай».
 
Натомість у групі С, можна сказати, спостерігається надлишок іменитих клубів. «Ліверпуль», «Наполі», «ПСЖ» влаштували настільки запекле протистояння, що навіть скромна «Црвена Звєзда» (після домашнього перемоги над англійським клубом) зберігає шанси на «плей-оф».
 
Упевнено тримає курс на «стикові» матчі й голландський «Аякс», який, нагадаємо, не пустив до групового раунду київське «Динамо». У парі з «Баварією» уже в наступному турі амстердамський клуб може оформити собі «лігочемпіонську весну». 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 4-й тур. 
Група А. «Монако» (Франція) — «Брюгге» (Бельгія) — 0:4, «Атлетико» (Іспанія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:0.
Турнірне становище: «Боруссія», «Атлетико» — 9, «Брюгге» — 4, «Монако» — 1.
Група В. «Тоттенхем» (Англія) — «ПСВ» (Голландія) — 2:1, «Інтер» (Італія) — «Барселона» — 1:1.
Турнірне становище: «Барселона» — 10, «Інтер» — 7, «Тоттенхем» — 4, «ПСВ» -1.
Група С. «Црвена Звєзда» (Сербія) — «Ліверпуль» (Англія) — 2:0, «Наполі» (Італія) — «ПСЖ» (Франція) — 1:1.
Турнірне становище: «Наполі», «Ліверпуль» — 6, «ПСЖ» — 5, «Црвена Звєзда» — 4.
Група D. «Порту» (Португалія) — «Локомотив» (Росія) — 4:1, «Шальке» (Німеччина) — «Галатасарай» (Туреччина) — 2:0.
Турнірне становище: «Порту» — 10, «Шальке» — 8, «Галатасарай» — 4, «Локомотив» — 0.
Група Е. «Бенфіка» (Португалія) — «Аякс» (Голландія) — 1:1, «Баварія» (Німеччина) — АЕК (Греція) — 2:0.
Турнірне становище: «Баварія» — 10, «Аякс» — 8, «Бенфіка» — 4, АЕК — 0.
Група G. ЦСКА (Росія) — «Рома» (Італія) — 1:2, «Вікторія» (Чехія) — «Реал» (Іспанія) — 0:5.
Турнірне становище: «Реал», «Рома» — 9, ЦСКА — 4, «Вікторія» — 1.
Група Н. «Валенсія» (Іспанія) — «Янг Бойз» (Швейцарія) — 3:1, «Ювентус» (Італія) — «Манчестер Юнайтед» — 1:2.
Турнірне становище: «Ювентус» — 9, «МЮ» — 7, «Валенсія» — 5, «Янг Бойз» — 1.