Олександр Усик прибув до Манчестера: попереду перший крок на шляху до суперважкого дивізіону

07.11.2018
Олександр Усик прибув до Манчестера: попереду перший крок на шляху до суперважкого дивізіону

Белью хоч і називає Усика «монстром», але обіцяє його перемогти. (Фото з сайта klitschko-brothers.com.)

Після того як брати Клички зійшли з профі-рингу, в Україні не знайшлося боксера, котрий би зміг одразу підхопити у них чемпіонську естафету в суперважкому дивізіоні.
 
Нещодавній приїзд до Києва на конгрес WBC цілого сузір’я легендарних боксерів-чемпіонів укотре викликав у вітчизняних уболівальників хвилю ностальгічних спогадів за яскравими боями українських супертяжів.
 
А поки в боксерському світі стежать за тим, хто з боксерського тріумвірату — Тайсон Ф’юрі — Деонтей Уайлдер — Етноні Джошуа — вийде переможцем, в Україні готуються стежити за першим кроком Олександра Усика в напрямі суперважкого дивізіону.
 
Попри те, що з 35-річним британцем Тоні Белью Олександр боксуватиме так би мовити на своїй території — в категорії до 90,7 кг — даний поєдинок розглядається як своєрідне знайомство Усика — абсолютного чемпіона в першому важкому дивізіоні — з королівською лігою боксу, де довгий час хазяйнували брати Клички.
 
На кону бою, котрий 10 листопада відбудеться в Манчестері, стоятимуть усі пояси, котрими нині володіє український боксер, і Белью — почесний чемпіон світу за версією WBC у важкому дивізіоні — прагнутиме у своєму останньому поєдинку на професіональному ринзі відібрати в Усика престижну колекцію трофеїв.
 
Аби з чемпіонськими почестями вийти на боксерську пенсію, британець останнім часом активно стежив за своєю дієтою, намагаючись скинути зайві кілограми, котрі слугували йому перепусткою до суперважкого дивізіону.
 
«Я розіб’ю Усику серце», — так у коментарі «Скай Спорт» відреагував Белью на приїзд свого візаві до Манчестера. — У мене достатньо недоліків, навіть більше, ніж у суперника. Але вони є в кожного боксера. Головне, хто краще цим скористається. Я планую перемогти Усика й знайду його слабкі сторони».
 
Щоправда, на думку експертів, шансів у Белью на перемогу не так уже й багато. Загалом, 5 до 1. Тоді як коефіцієнт букмекерів на успіх Усика зовсім невеликий — лише 1,17.
 
Відомий американський тренер Тедді Атлас переконаний у тому, що Усик переможе Белью. На його думку, Олександр — наразі кращий важковаговик у світі з часів Евандера Холіфілда. «Було б дуже цікаво подивитися на його протистояння з Ентоні Джошуа, великим хлопцем, справжнім суперважковаговиком», — каже Атлас.
 
Загалом, багато хто в боксерському світі чекає переходу Усика в «супертяжі». Прагне цього й сам боксер, мріючи про зустріч iз Джошуа. От тільки через свої габарити зробити йому це буде не так просто. Суперники типу Ф’юрі, Уайлдера, Джошуа суттєво переважають Сашка як мінімум у зрості.
 
«Наразі не бачу Сашка в супертяжкому дивізіоні. Вважаю, що робити перехід у найближчий рік — занадто рано», — зізнався його кращий друг Василь Ломаченко.
 
Водночас бій проти Белью стане для Усика першим тестом, від підсумків якого, власне, й залежатиме подальша стратегія команди українця на професійній арені.