Ляшко: «Українці платять не за газ, а за корупцію»

06.11.2018
Ляшко: «Українці платять не за газ, а за корупцію»

Люди скаржаться, що мізерної пенсії ледь вистачає на оплату комірного, а на життя вже не вистачає.

Українці не повинні платити «космічні» тарифи через корупцію Президента Порошенка та його оточення.
 
 
На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні Погоджувальної ради. Політик підкреслив: мізерне підвищення зарплат, закладене в держбюджеті, не покриває шаленого зростання цін на «комуналку», ліки та продукти харчування.
 
«Влада обманює українців, коли розповідає, що ціна на газ підніметься на 25%. Насправді на 78% упродовж наступних дев’яти місяців. Сьогодні ми платимо майже сiм гривень за кубометр газу, а з 1 січня 2019 року платитимемо більше 12 гривень. Цього вимагає влада й МВФ. При цьому підвищення заробітних плат мінімальне. Воно не покриває інфляцію й зростання цін на продукти харчування та ліки. Рішенням Президента Порошенка та уряду про підвищення цін на газ i тарифів фактично кинули в боргову яму мільйони українських громадян. Брехня влади про те, що всіх забезпечать субсидіями, розбивається об рішення уряду, яким три мільйони українців відрізали від можливості отримання субсидії. А підвищення цін на газ для промислових підприємств, які вже сьогодні отримують газ по 16 тисяч гривень за тисячу кубів, означає скорочення національного виробництва та робочих місць, зниження зарплат і рівня життя українців», — наголосив Ляшко.
 
Обурився лідер РПЛ і тим, що в парламенті не знайшлося підтримки його ініціативи щодо скликання позачергового засідання для прийняття мораторію на підвищення цін на газ і тарифів.
 
«На жаль, у парламенті не знайшлося 150 відповідальних народних депутатів, які підтримали б нашу ініціативу. Парламент гуляв два тижні замість того, щоб захищати інтереси людей. Наша команда минулої середи провела багатотисячну акцію протесту біля Кабміну, але нас знову не почули. Влада не збирається знижувати ціни на газ, піднімати зарплати й перераховувати пенсії. Де українцям узяти гроші на «комуналку», ліки, продукти харчування, коли не піднімають зарплати, а ціна на газ зростає? Сьогодні фактично політика Президента і влади прирікає людей на те, щоб заплатити за газ і сидіти помирати, бо немає за що купити ліки, чи віддати всі кошти за дорогі ліки й сидіти помирати в холодній квартирі від голоду та холоду, бо ні на що інше не вистачить», — підкреслив народний депутат.
 
Команда Олега Ляшка пропонує альтернативу діючій політиці влади, щоб навести лад у країні.
 
«Ми маємо абсолютно чіткий план дій, який дасть можливість відновити стабільність і перспективу в країні, знизити ціни на газ, «комуналку», ліки, продукти харчування. Щоб люди мали можливість їсти м’ясо не раз на рік, а хоча б щотижня їли борщ iз м’ясом, а також молоко, масло, сир та інші необхідні продукти. Щоб не було трагедією для сім’ї, коли дитина йде до школи і батьки не знають, де взяти 20 гривень їй на обід. Наш план дасть можливість відновити економіку, створити робочі місця, перерахувати зарплати та пенсії. Щоб мільйони українських пенсіонерів не бомжували, а молодь не виїжджала за кордон, бо зарплати в Україні менші, ніж допомога бомжам у Німеччині чи Франції. Ми вимагаємо від уряду підвищення зарплат, перерахунку пенсій, відновлення державного контролю за цінами на ліки та продукти харчування, встановлення справедливої ціни на газ. Сьогодні українці платять за корупцію Президента Порошенка та його оточення. Досить цієї грабіжницької політики!» — підсумував Ляшко.