На Херсонщині мати хотіла продати свого тримісячного малюка

31.10.2018
Херсонський міський суд 31 жовтня розгляне справу щодо 26-річної мешканки Скадовського району, яка намагалася позбутися свого тримісячного малюка.
 
Відомо, що раніше її вже притягували до кримінальної відповідальності, вела асоціальний спосіб життя та зловживала алкоголем.
 
Усього лише рік тому вона вийшла з в’язниці й відразу ж завагітніла. Постійного місця проживання не мала, у шлюбі не перебувала.
 
Свій вчинок жінка пояснила важкими умовами життя, відсутністю чоловіка та власного житла. Мовляв, виручені гроші витратила б на покупку будинку, а вже після цього завела б нову сім’ю та народила б ще діточок.
 
У поле зору правоохоронців молода мати потрапила після того, як у районі Скадовської райлікарні у кінці червня цього року напідпитку звернулася до випадкового перехожого з пропозицією купити... її дитину. Той зволікати не став, на словах пообіцяв посприяти в продажу дитини, а сам звернувся у поліцію.
 
Згодом працівники відділу боротьби зі злочинами встановили, що до процесу пошуку потенційного покупця горе-мати долучила своїх знайомих, які могли б допомогти їй знайти клієнта у Херсоні. Після недовгих переговорів із переодягненими в цивільне силовиками «бізнесвумен» зголосилася продати своє дитя.
 
У зазначений день та час вона принесла чужим людям свою дитину та оформила факт купівлі-продажу письмово. Жінку схопили за руку в той момент, коли вона вже перераховувала мічені купюри — загалом 210 тисяч гривень. 
 
«Ця горе-мати передала невідомим людям дитину разом з документами і речами, — розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного главку поліції Микола Цап. — Також вона написала розписку про те, що добровільно відмовляється від сина і в подальшому не буде пред’являти на нього ніяких прав...»
 
Проти жінки порушили кримінальну справу за статтею 149 КК України («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини»). Горе-матері загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. Притулок для малюка — стіни обласного Будинку дитини. Швидше за все, для нього підшукають нових батьків.