На Черкащині сміливець урятував від смерті у вогні двох своїх сусідів

31.10.2018
На Черкащині 47-річний Михайло Таряник урятував від смерті двох своїх сусідів. Він виніс із палаючого будинку 88-річну Марію Назаренко та її 59-річного сина Віктора. 
 
 
Сталося це в селі Білозір’я Черкаського району, на вулиці Грушевського, 15. Там серед ночі загорівся житловий будинок цих людей. 
 
 
Як повідомляють у черкаському обласному управлінні ДСНС, першим, помітивши у сусідній хаті вогонь, про пожежу рятувальників сповістив сусід цієї родини Михайло Таряник.
 
 
Водночас, знаючи, що в будинку перебувають люди, чоловік кинувся на допомогу. Він вибив двері в палаючій хаті і побачив на порозі непритомного сина господарки будинку.
 
Чоловік витягнув його на свіже повітря і забіг у задимлену хату, знайшов та вивів на вулицю його матір. Уже на подвір’ї медики «швидкої», провівши комплекс реанімаційних заходів, зуміли повернути сина господині до життя.
 
Пожежу, яку спричинила несправна піч, спільними діями двох караулів 3-ї державної пожежно-рятувальної частини та аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного управління ДСНС було ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю та частину перекриття хати. Та найголовніше — вдалося врятувати людей.
 
  У сільській раді Білозірської об’єднаної територіальної громади називають сусіда-рятівника небайдужою людиною. Кажуть, що років із десять тому так само врятував на пожежі жінку в селі Лящівка Чорнобаївського району.
 
Як розповідає «Україні молодій» речник начальника Головного управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, на Черкащині в сільській місцевості, за статистикою, трапляється 80% пожеж від загальної кількості.
 
Тож наразі обласне управління ДСНС активно відкриває місцеві пожежні команди — недавно така подія сталася у селі Мартинівці Канівського району, а трохи раніше — у Гельмязеві Золотоніського. Загалом у Шевченковому краї, наголошує Костянтин Петрович, уже створили 81 місцеву пожежну команду.