Депутат Сергій Шахов спустився до лисичанських шахтарiв, які страйкують під землею 12 діб

31.10.2018
Депутат Сергій Шахов спустився до лисичанських шахтарiв, які страйкують під землею 12 діб

Протест на глибині 600 метрів.

Шахтарі чотирьох шахт і структурних підрозділів ВАТ «Лисичанськвугілля» продовжують підземний протест дванадцяту добу.
 
 
Про це у «Фейсбуцi» написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.
 
 
Так, за його інформацією, вчора о 10:00 на центральній площі міста Лисичанськ було  заплановано мітинг на підтримку гірників.
 
Після того як одного з протестувальникiв Віктора Саматея підняли на поверхню з підозрою на пневмонію, на його місце спустився інший гірник. Зараз 15 гірників і народний депутат Сергій Шахов («Наш край») перебувають під землею на глибині 600 метрів.
 
«Уже 12 днів на Луганщині шахтарі відмовляються виходити на поверхню. Вони перебувають під землею на глибині 600 метрів. Тепер головна вимога страйку полягає не в погашенні боргів із зарплати. Шахтарі втомилися від постійної брехні чиновників і обіцянок, якими їх годують на різних рівнях. Щоразу обіцяючи вирішити проблеми, але забуваючи про гірників одразу, як за ними закриваються двері чергового кабінету», — сказав нардеп.
 
Волинець також нагадав, що на шахті імені Капустіна борги не погасили ще за попередні роки. Деякі за останні чотири місяці не отримали жодної копійки.
 
«Турбує, що копальнева атмосфера там — украй несприятлива, а вологість — висока. Посидіти навіть у звичайному погребі глибиною лише 3-4 метри впродовж хоча б тижня — фізіологічно та психологічно важко. А що говорити, коли гірники перебувають у значно небезпечніших умовах на глибині 600 метрів, і на них ще й чинять величезний тиск», — заявив Волинець.
 
Крім того, вчора гірники шахти імені Мельникова також вдалися до акції протесту, вимагаючи, щоб їм повернули зароблене: впродовж двох годин перекривали дорогу в Лисичанську.