Катастрофа в Індонезії: авіакомпанія Lion Air у міжнародних рейтингах безпеки займає одне з останніх місць

30.10.2018
Катастрофа в Індонезії: авіакомпанія Lion Air у міжнародних рейтингах безпеки займає одне з останніх місць

Літак устиг піднятися на висоту лише півтора кілометра.

Пасажирський літак Air Boeing 737, що належить індонезійській авіакомпанії Lion Air та виконував рейс зі столиці Індонезії Джакарти до міста Панкалпінанг, 29 жовтня зник iз радарів і впав у Яванське море, повідомила місцева влада.
 
 
На борту перебували 189 осіб, включаючи сімох членів екіпажу. Серед пасажирів літака — троє дітей, з яких двоє — немовлята, передає агенція «Рейтер».
 
 
Також відомо, що на борту літака перебували 20 співробітників міністерства фінансів Індонезії, а також працівники служби з держактивів та аукціонів і офісу служби держказначейства.
 
Місто Панкалпінанг є промисловим центром iз видобування олова. 
 
Представник агенції з боротьби зі стихійними лихами Індонезії опублікував відео з місця аварії, на якому видно велику пляму пального на поверхні води та уламки літака.  
 
Представник пошуково-рятувальної служби країни Юсуф Латіф заявив, що зараз відбуваються пошуки уламків літака.
 
«Літак упав у воду на глибину від 30 до 40 метрів», — цитує його агенція «Франс Пресс».
 
Зв’язок iз повітряним судном був втрачений через 13 хвилин після зльо­ту, коли машина перебувала на висоті півтора кілометра.
 
«Літак попросив повернутися до бази, перш ніж зникнути з радара», — повідомив генеральний директор агенції з цивільної авіації при міністерстві транспорту Індонезії Сінду Рахаю.
 
За даними сайту Flightradar 24, який відстежував шлях літака, він спочатку курсував на південь, а потім повернув на північ, після чого його політ обірвався над Яванським морем, недалеко вiд узбережжя. За даними ресурсу, Boeing 737, що зазнав катастрофи, був новим та використовувався Lion Air лише впродовж двох місяців. 
 
За словами глави авіакомпанії Lion Air Едварда Сірайта, після попереднього польоту Air Boeing 737 його екіпаж повідомив про технічну проблему на борту, але вона була усунута, після чого літак допустив до польотів сертифікований інженер.
 
Бюджетний авіаперевізник Lion Air є найбільшою авіакомпанією Індонезії з парком у 115 літаків, що виконує понад 600 рейсів щодня, включаючи міжнародні. Але при цьому в міжнародних рейтингах безпеки авіакомпаній займає одне з останніх місць. Її літакам було заборонено входити у повітряний простір ЄС.
 
Індонезія має понад 17 тисяч островів і активно використовує повітряний транспорт для внутрішніх перевезень. Упродовж останніх років у країні сталося кілька великих авіакатастроф.
 
Представник агенції з подолання надзвичайних ситуацій Індонезії повідомив учора, що рятувальники знайшли на поверхні моря в районі катастрофи окремі уламки літака, зокрема, й пасажирські крісла та бак пального, що вибухнув. Представники індонезійської влади заявили, що люди, які перебували на борту, не мали шансів вижити. Президент Індонезії Джоко Відодо висловив співчуття родинам загиблих у ката­строфі.