У військовій частині на Черкащині майор вимагав у колег хабарі за свою ж роботу

30.10.2018
У військовій частині на Черкащині Служба безпеки України викрила на систематичних хабарах начальника фінансово-економічної служби однієї з військових ча­стин.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні СБУ.
 
Оперативники спецслужби встановили, що майор налагодив схему отримання неправомірної вигоди від своїх колег — військовослужбовців, які звільняються зі служби.
 
За «винагороду» у п’ять тисяч гривень він забезпечував оформлення фінансових документів, необхідних для проведення передбачених законом виплат.
 
Коли йому «золотили руку», він ставав добрим і не створював перешкод при отриманні відповідних довідок. 
 
Утім, правоохоронці перервали шурхіт копюр у руках хабарника — і затримали його у центрі Черкас, під час отримання чергової суми від одного з військовослужбовців. 
 
Наразі вирішується питання про оголошення майору підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання йому міри запобіжного заходу.
 
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин цієї справи і з’ясовують осіб, які можуть бути причетні до вимагання грошей у військовій частині. 
 
Операція з викриття хабарника проводилась спільно з військовою прокуратурою Черкаського гарнізону, наголошують у СБУ в Черкаській області.