Ляшко поїхав до Павлограда розібратися з опаленням: тепер збирає акцію під Кабміном

30.10.2018
Ляшко поїхав до Павлограда розібратися з опаленням: тепер збирає акцію під Кабміном

Олег Ляшко пообіцяв добиватися гідних умов лікування для павлоградців і всіх українців.

Розібратися у проблемі на Дніпропетровщину приїхав лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Пацієнти міської лікарні № 4 жалілися політику, що в них зуб на зуб не попадає: батареї холодні, обігрівачів немає, а щілини між вікном і стелею — у три пальці.
 
«Дуже холодно. Обігрівачів немає. Теплу одежу всю і по дві ковдри на себе натягуємо, що з дому привезли», — бідкалася жінка.
 
Міський голова Анатолій Вершина каже: до опалювального сезону підготувалися повністю, але не були готові до нових умов від «Нафтогазу».
 
«Ми зробили все, щоб працювали котельні і все інше. Але «Нафтогаз» поставив умову: погасити борги і внести передоплату за газ 51 мільйон гривень. У нас річний бюджет розвитку міста — 50 мільйонів гривень. У нас немає таких коштів», — розвів руками мер Павлограда.
 
Олег Ляшко підкреслив, що через «Нафтогаз» опалення немає не тільки в Павлограді, а й Кривому Розі, Тернополі і багатьох інших містах України.
 
«Мільйони людей стали заручниками «драконівської» політики «Нафтогазу». Люди мерзнуть у лікарнях, школах, дитсадках і квартирах, коли чиновники «Нафтогазу» виписують собі «космічні» премії і встановлюють захмарні ціни на газ. Нехай вони повернуть ті 45 мільйонів євро премії та включать опалення павлоградцям і всім іншим жителям країни. Ми звертаємося до уряду з вимогою врегулювати це питання і дати опалення українцям!» — заявив Ляшко.
 
Політик наголосив, що значна частина боргів попередніх періодів перед «Нафтогазом» — це борги держави за різницю у вартості тарифів. Тому і покривати їх має держава, а не населення.
 
«Виходить, що кожен житель Павлограда повинен платити за борги держави перед «Нафтогазом». Чому люди стали заручниками, коли міненерго не може розібратися з постачальником газу? Вихід із цієї ситуації один: менше грошей на зарплати чиновникам-трутням, а більше — на модернізацію і видобуток власного газу. Щоб у цій лікарні не хворіли від холоду», — зазначив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко підкреслив: якщо влада не вирішить проблему з підключенням опалення в Павлограді — місто може стати другим Алчевськом.
 
«Нафтогаз» викручує руки місцевій владі — ставить мера міста перед вибором: або віддати гроші на медицину і тоді хай Павлоград замерзає взимку, або віддати гроші за «комуналку» і тоді хай люди помирають, бо немає коштів на ліки і медичну допомогу. Ось яку альтернативу нам сьогодні пропонує влада! У нас — інша альтернатива: менше красти, а більше коштів — на медицину і здоров’я людей. Тому ми організовуємо всеукраїнську акцію протесту 31 жовтня під Кабміном і вимагаємо від влади проведення позачергового засідання парламенту щодо ціни на газ. Ми вимагаємо припинити тримати в заручниках без опалення такі міста, як Павлоград, а також знизити ціну на газ мінімум удвічі», — зазначив лідер РПЛ.
 
Також Олег Ляшко пообіцяв добиватися збільшення витрат на харчування хворих у лікарнях, підвищення зарплат лікарям до 25-30 тисяч гривень та зниження цін на ліки мінімум удвічі. Все це, за словами політика, цілком реально, якщо викорінити корупцію в медицині та звільнити в.о. міністра Уляну Супрун iз посади.