Криза жанру: динамівці сенсаційно програли вдома «Львову»

30.10.2018
Криза жанру: динамівці сенсаційно програли вдома «Львову»

«Карпати» в гостях познущалися над «моряками». (Фото з прес-служби ФК «Чорноморець».)

Слідом за ковтком позитивних емоцій, котрий вболівальники київського «Динамо» отримали після першої перемоги їхньої команди в поточному розіграші Ліги Європи, фанатів «біло-синіх» накрила потужна хвиля обурення та розчарування.
 
 
У матчі 13-го туру чемпіонату країни підопічні Олександра Хацкевича вдома зазнали сенсаційної поразки від «Львова», котрий до поєдинку на НСК «Олімпійський» у своєму активі мав удвічі менше очок, ніж столичний колектив.
 
 
Із огляду на те, що головний конкурент динамівців у чемпіонській гонці свого в матчі з аутсайдером турніру не віддав, «біло-синім», а особливо їхньому наставнику, доведеться прийняти на себе чималу порцію критики.
 
Цілком імовірно, що на адресу динамівського клубу знову полетять заклики з вимогою відставки Олександра Хацкевича, колектив якого припустився проколу в матчі з не найсильнішим опонентом.
 
Варто пригадати, як на початку 2018 року у Львові динамівці несподівано програли новачку прем’єр-ліги — «Вересу», втративши тоді важливі для чемпіонської гонки залікові бали.
Після фіаско «Львову», котрий в елітному дивізіоні, нагадаємо, продовжує традиції «Вереса», позиції «Динамо» в боротьбі за лідерство знову ослабли. І, схоже, Хацкевич та К° знову припустилися схожих помилок. «Не вистачило останнього пасу», — поскаржився на проблеми з «креативом» динамівський очільник.
 
Вдавшись після виграного єврокубкового матчу з «Ренном» до очікуваної ротації, білоруський наставник «біло-синіх» видозмінив конфігурацію лінії півзахисту, що, не виключено, й вплинуло на підсумок двобою.
 
Хоча останнім часом «Динамо» доволі активно працювало на трансферному ринку, тож, здається, у Хацкевича є достатньо можливостей, аби кадрова ротація аж занадто не послаблювала колектив. Однак адаптація новачків — Че Че, Сідклея, Дуелунда — неабияк затягнулася. Не з’явився у динамівському таборі й забивний форвард.
 
«Окремим виконавцям «Динамо» не вистачає майстерності», — каже екс-футболіст столичного клубу Василь Кардаш. 
 
При цьому головний тренер «біло-синіх» радить якнайшвидше забути про негативний результат зі «Львовом», який після успішного вояжу до столиці піднявся в турнірній таблиці в єврокубкову зону.
 
Цілком закономірно, що наставник «городян» Юрій Бакалов, який, нагадаємо, вже по ходу сезону очолив команду, отримав від УПЛ визнання кращого тренера туру.
 
«Ми дуже добре вивчили суперника», — так пояснив секрет успіху в матчі з «Динамо» капітан «Львова», воротар Олександр Бандура.
 
Вочевидь, дуже детально розбирали свого суперника в 13-му турі й футболісти іншого львівського клубу, котрі минулого уїк-енду в Одесі здобули розгромну перемогу над «Чорноморцем».
 
«Свого часу «Карпати» також пройшли через подібне. Бажаю супернику не опускати рук», — каже наставник «біло-зелених» Жозе Мораїш, натякаючи, що його колектив, який упродовж тривалого часу знаходився в ігровій депресії, нині почав демонструвати ознаки одужання. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем`єр-ліга. 13-й тур. 
«Десна» — «Маріуполь» — 2:0, «Арсенал-Київ» — «Шахтар» — 0:3, «Зоря» — «Олександрія» — 0:0, «Чорноморець» — «Карпати» — 0:5, «Динамо» — «Львів» — 0:1, «Ворскла» — «Олімпік» — 2:1.
Турнірне становище: «Шахтар» — 34, «Динамо» — 29, «Олександрія» — 26, «Ворскла» — 21, «Львів», «Маріуполь» — 17, «Десна» — 16, «Зоря» «Олімпік» — 15, «Карпати» — 13, «Чорноморець» — 9, «Арсенал-Київ» — 7.