Джорджу Соросу підкинули вибухівку в поштову скриньку

24.10.2018
Джорджу Соросу підкинули вибухівку в поштову скриньку

Джордж Сорос став мішенню.

Американська поліція розслідує спробу замаху на життя відомого фінансиста, засновника фонду «Відкрите суспільство» Джорджа Сороса. Вибуховий пристрій виявили в понеділок у поштовій скриньці біля будинку мільярдера у місті Бедфорд поблизу Нью-Йорка.
 
Правоохоронці отримали телефонне повідомлення про підозрілий пакунок о 15:45 за місцевим часом. Сороса на цей час удома не було. Посилку відкрив працівник резиденції Сороса. Він же відніс її подалі від будинку і викликав поліцію, повідомляє Сі-Ен-Ен. Викликаний загін саперів відвіз вибухівку у безпечне місце і знешкодив.
 
Справу розслідує антитерористичний підрозділ ФБР. Фахівцям належить з’ясувати, чи справді на Сороса готували замах, чи лише хотіли залякати, адже розраховувати на те, що мільярдер самотужки забиратиме пошту зі скриньки було б наївно. Відомо, що Сорос є улюбленою мішенню правих радикалів у Сполучених Штатах та Східній Європі.
 
Народжений в Угорщині Джордж Сорос нажив свої статки завдяки заснованій ним у США інвестиційній спілці та торгівлі цінними паперами. Тепер мільярдер відійшов від бізнесу і займається благодійною діяльністю, є політично активним. 
 
Як наголошує газета «Нью-Йорк Таймс», Сорос часто робить грошові внески до виборчих фондів кандидатів від Демократичної партії, він значною мірою фінансував виборчу кампанію кандидата в президенти Джона Керрі 2004 року. Також підтримував Барака Обаму, а востаннє, 2016 року, — виборчу кампанію Хілларі Клінтон. Його фонд «Відкрите суспільство», який займається просуванням демократії у світі та захистом прав людини, переказав у виборчий фонд Клінтон щонайменше 18 млн. доларів. 
 
За таку діяльність Сорос став мішенню нападок з боку правих та антисемітських організацій. І не лише в США. Теперішня угорська націоналістична влада на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном звинуватила Сороса в сприянні доставки мільйонів мігрантів до Європи. Фонд Сороса нещадно переслідують і в Росії. Доходить до абсурду. Минулого року з бібліотек та читальних залів Архангельської області були вилучені книги Олександра Пушкіна, Антона Чехова, Льва Толстого та інших російських літературних класиків лише на тій підставі, що вони наприкінці 1990-х років були закуплені для бібліотек Фондом Сороса. 
 
У подібному маразмі не відстають і в Сполучених Штатах. Останній приклад: конгресмен від республіканської партії від штату Флорида Метт Гейтц звинуватив Сороса у спонсоруванні багатотисячного маршу мігрантів з Латинської Америки, який на цей час рухається до кордонів США Мексикою.