На Черкащині загинула в аварії 13-річна школярка з Рокитного Олександра Мовчан

23.10.2018
На Черкащині в Жашківській лікарні після ДТП, яка трапилася минулої суботи на Одеській трасі, померла 13-річна школярка з селища Рокитне Київської області. Про це «Україні молодій» повідомив Костянтин Проценко, речник головного управління ДСНС у Черкаській області. 
 
Дорожньо-транспортна пригода трапилася близько 16:20 на 155-му кілометрі траси Київ—Одеса, неподалік міста Жашків. Близько 16:20 зітштовхнулися мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter i вантажний автомобіль. 
 
«На момент зіткнення в салоні автобуса перебувала організована група школярів із селища Рокитне. Загалом 17 дітей i троє дорослих. Вони поверталися додому з Умані, де були на екскурсії», — розповів Костянтин Проценко.
 
Водій автобуса та дві 13-річні школярки отримали травми, їх терміново госпіталізували до Жашківської центральної районної лікарні. На жаль, одна дівчинка померла, не приходячи до тями. Стан чоловіка лікарі оцінюють як важкий.
 
Загиблу звали Олександра Мовчан. Родичі дівчинки кажуть, що батьки не хотіли відпускати її на екскурсію, оскільки в «Софіївці» вона вже була. Інша дівчинка, яка постраждала, — Настя Сологуб. У неї закрита черепно-мозкова травма і перелом таза. Її готують до операції у столиці. Водій автобуса — у комі. 
 
Це вже друга резонансна автокатастрофа на Черкащині за останній час. Не так давно в ДТП у Христинівському районі зіткнулися автомобілі Пежо-605 i Москвич-412. Там постраждало п’ятеро людей. Із численними травмами їх доправили в районну лікарню. «Але врятувати чотирирічну дівчинку, яка отримала смертельні травми, лікарям не вдалося. Люди, куди ви поспішаєте?!» — резонно запитує Костянтин Проценко.