Новачок УХЛ «Дніпро» несподівано закріпився на чолі турнірної таблиці

03.10.2018
Новачок УХЛ «Дніпро» несподівано закріпився на чолі турнірної таблиці

Після перемоги над чинним чемпіоном новачок УХЛ — «Дніпро» — закріпився на чолі турнірної таблиці. (Фото з сайта uhl.ua.)

Вельми потішили й певною мірою здивували учасники нового розіграшу української хокейної ліги своїми ігровими здобутками на старті турніру.
 
 
Особливо привертаєте до себе увагу успішний дебют у національній першості «Дніпра».
 
 
Команда, котра проводить свій перший сезон на великому льоду, демонструє неабияку амбіційність. Очолюваний знаним в Україні наставником Дмитром Підгурським херсонський колектив у п’яти зіграних на початку чемпіонату матчах здобув 100-відсотковий результат.
 
Вийшовши на старт турніру в статусі «темної конячки», після перемоги над чинним чемпіоном країни «Дніпро» яскраво продемонстрував свою націленість на максимум. Примітно, що «Донбас» херсонські хокеїсти переграли в гостях, не дозволивши при цьому господарям льоду жодного разу вразити свої ворота. 
 
Сьогодні ж, 3 жовтня, на «Дніпро» чекає ще одне серйозне випробування — поєдинок проти срібного призера минулої першості — «Кременчука», котрий в попередньому турі несподівано переграв «Донбас».
 
У першому матчі сезону донецький клуб розгромив команду Олександра Савицького, проте в їхньому повторному побаченні кременчуцький колектив узяв у рідних стінах у чемпіона реванш.
 
«Маємо певного характеру проблеми — хвороби та травми провідних гравців. В окремих моментах нам не вистачає фізики», — пояснив причини поразок донецької команди в останніх двох матчах її словацький наставник Юліус Шуплер.
 
За словами керманича «Донбасу», дві поразки поспіль — це привід для хвилювання. Але, як свідчить Шуплер, його підопічні стараються, повністю віддаються тренуванням та грі. «Нічого страшного немає! Готуємося до матчів чемпіонату та Континентального кубка», — наголосив головний тренер українського чемпіона.
 
Відзначимо, що старт «Донбасу» на міжнародній арені в нинішньому сезоні призначений на 19 жовтня. Упродовж трьох днів у Ризі український чемпіон змагатиметься з місцевим «Курбадсом», іспанським клубом «Чурі Урдін» та ісландським «Вікінгаром» за путівку до півфінальної стадії Континентального кубка.
 
Тож не виключено, що проблеми найсильнішої української команди останніх років у стартових поєдинках національної першості пов’язані з тим, що єврокубок поглинув усі думки «червоно-чорних».
 
Водночас інші учасники ЧУ повністю зосереджені на внутрішніх баталіях, рівень яких, за словами наставника «Кременчука» та за сумісництвом збірної України Олександра Савицького, в порівнянні з минулим сезоном зріс. «Сподіваємося, що й надалі команди будуть прогресувати, а разом iз ними зростатиме й рівень самого чемпіонату», — наголосив Савицький.
Попри те, що змагання на внутрішній арені вже в розпалі, команди продовжують активно займатися кадровими питаннями. Приміром, «Донбас» підписав контракт із захисником молодіжної збірної Білорусі Владиславом Гончаровим. 
 
Із кількома прізвищами до УХЛ надійшов дозаявний список і з табору харківського «Динамо», де поміж інших фігурує персона одного з лідерів юніорської збірної України Кирила Ланіна, результативні дії котрого допомогли «синьо-жовтим» у квітні виграти чемпіонат світу в дивізіоні ІВ. До слова, в останній уїк-енд вересня харків’яни на чолі з досвідченим Олександром Сеукандом відсвяткували свою першу перемогу в поточному чемпіонаті, перегравши «Білий барс». «У нас було мало ігрової практики. Будемо удосконалюватися й рухатися далі», — відзначив Сеуканд. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Кременчук» — «Донбас» — 4:3, «Крижані вовки» — «Дніпро» — 1:4, «Динамо» — «Білий барс» — 4:1, «Донбас» — «Дніпро» — 0:2.
Турнірне становище після п’яти матчів: «Дніпро» — 15, «Кременчук» — 12, «Донбас» — 9, «Динамо» — 4, «Білий барс» — 3, «Крижані вовки» — 2.