«Престоли» догралися до нагороди: у Лос-Анджелесі роздали телепремії «Еммі»

19.09.2018
«Престоли» догралися до нагороди: у Лос-Анджелесі роздали телепремії «Еммі»

Скарлетт Йоханссон

Престижну премію в галузі телебачення «Еммі» цьгоріч вручали вже в 70-те. Ювілейна церемонія відбулася в Лос-Анджелесі, в театрі «Майкрософт».
 
 
На захід завітало чимало зірок, традиційно знаменитості змагалися не тільки за премію, а й за кращий образ на червоній доріжці.
 
 
Так, Скарлетт Йоханссон приїхала у розкішній білій сукні з екстремальним декольте та високим вирізом на нозі.
 
 
Зірка вперше офіційно з’явилася на людях під ручку з новим бойфрендом, актором Коліном Жостом. Емілія Кларк віддала перевагу напівпрозорій мереживній сукні, а Джессіка Білл вразила платтям химерної моделі.
 
У цій битві сміливих вирізів, відвертих декольте, напівпрозорих тканин і неймовірних покроїв надзвичайно скромно (але розкішно) виглядала Пенелопа Крус у білій сукні з оздобою а ля пір’я. 
 
Що стосується переможців, то лідером цьогорічної премії став серіал «Гра престолів» — він фігурував у 22 номінаціях. Зовсім трохи від нього відстали «Світ дикого заходу» (21 номінація) та фаворит торішньої премії «Щоденник служниці» (20 номінацій).
 
У підсумку «Гра престолів» стала «Найкращий драматичним серіалом», а актор Пітер Дінклейдж, який виконує в ньому роль Тіріона Ланністера, отримав статуетку за «Найкращу роль другого плану».
 
«Найкращим комедійним серіалом» назвали «Дивовижну місіс Мейзел», а «Найкращим міні-серіалом» — «Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів». Нагороду як «Найкращий телефільм» узяла стрічка «Космічний човен Калістер».
 
Статуетка за «Найкращу жіночу роль у драматичному серіалі» дісталася Клер Фой (серіал «Корона»), а серед чоловіків переможцем став Метью Ріс («Американці»). «Найкращою акторкою комедійного серіалу» стала Рейчел Броснахен («Дивовижна місіс Мейзел»), а актором — Білл Гейдер.
 
За ролі другого плану статуетки «Еммі» взяли комедійний актор Тенді Ньютон, Алекс Борштейн («Дивовижна місіс Мейзел»), Генрі Вінклер та вже згадуваний Пітер Дінклейдж (нагадаємо, в Пітера — спадкове захворювання, яке призвело до карликовості. Його зріст — 135 см, що, зрештою, не стало на заваді до кінокар’єри та успіху загалом). 
 
Несподіванку в сценарій церемонії непередбачувано вніс 57-річний продюсер Гленн Вайсс, який, отримуючи статуетку в номінації «Найкраща режисура», просто на сцені освідчився своїй супутниці Яні Свендсен. Він став на коліно перед коханою та запропонував їй руку і серце. Розчулена Яна відповіла згодою. 
 
Нагадаємо, що премія Еммі вручається з 1949 року і є своєрідним «Оскаром» у світі телебачення. На­зва «Еммі» походить від слова immy — так називалася катодна трубка в перших телевізійних камерах.
 
Статуетка має вигляд крилатої жінки з атомом у руках, де атом символізує телебачення як науку, а крила за спиною жінки — телебачення як мистецтво. За час існування премії було вручено тисячі нагород, адже «Еммі» має понад 400(!) номінацій.