«Пекельну» трасу Кропивницький—Миколаїв три дні поспіль блокують добровольці

14.09.2018
«Пекельну» трасу Кропивницький—Миколаїв три дні поспіль блокують добровольці

У Миколаївській області перекрили дві траси (Фото з сайта ua.korrespondent.net.)

«Пекельну» трасу Кропивницький—Миколаїв третій день поспіль блокують добровольці.
 
 
Люди хочуть знати, куди пішли ті 300 мільйонів гривень, які були виділені на ремонт автодороги Н-16, але так й не дійшли до Миколаївського регіону.
 
 
Незважаючи на те, що наприкінці весни цьогоріч з’явилася інформація про те, що Служба автодоріг провела тендер та визначилася з підрядником, який ремонтуватиме ділянки траси Олександрівка—Кропивницький—Миколаїв, всі дії в цьому напрямі «заморозили» на невизначений термін через нестачу фінансування.
 
Активісти з селища Возсіятське заявляють про те, що стоятимуть до тих пір, поки не почнеться ремонт небезпечної для життя дороги.
 
«Реконструкції потребують дороги Єланецького району Миколаївщини за трьома напрямками, — пояснив один з активістів народного дорожнього бунту. — Жителі району не можуть доїхати до районного центру, а жителі райцентру не можуть доїхати до обласного центру. І абсолютно всі жителі мого регіону не можуть доїхати до міста Вознесенськ до лікарні»!
 
Виконувач обов’язків керівника Служби автодоріг Миколаївської області Андрій Максименко заявив, що залишить посаду, якщо в область не повернуть 99 мільйонів гривень, які забрав Кабінет Міністрів України.
 
«Я не розумію, що це за свідоме непорозуміння, яке сьогодні відбулося, коли зняли 300 мільйонів з дороги Н-14, — заявив Андрій Максименко. — Можливо, зняли правильно, оскільки були в Антимонопольному комітеті заблоковані тендери. Чи було куди відправити ці гроші? Так, було. Я вам хочу повідомити, що на сьогоднішній день уже з вирахуванням 99 мільйонів у нас є недофінансування у 266 мільйонів 453 тисячі. Тендери пройшли, проекти є, договори підписані, деякі підрядники навіть без грошей вийшли на роботу...»
 
Раніше Миколаївська область позбулася 68 мільйонів гривень, гроші митного експерименту повинні були піти на ремонт доріг в області. 
 
Скандал із ремонтом автотраси Миколаїв—Кропивницький триває вже кілька років поспіль. Ще у 2017 році на Миколаївщину приїжджав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
Тоді глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко пообіцяв, що ремонт буде завершено вже у жовтні поточного року, однак роботи так і не почалися через відсутність фінансування. 
 
До речі, на знак солідарності з протестувальниками жителі селаанець заблокували дорогу на Нову Одесу, бо ця автотраса також не придатна для пересування автомобілів. Люди цілодобово блокують жахливу дорогу, пропускаючи лише карети «швидкої допомоги».