Світова громадськість закликає ООН ратифікувати Декларацію миру та припинення війн

12.09.2018
Світова громадськість закликає ООН ратифікувати Декларацію миру та припинення війн

Лі Ман Хі: «Перед нами два шляхи — загибель через війни або створення гармонійного світу».

У Сеулі, столиці Південної Кореї, з 17 по 19 вересня відбудеться Всесвітній саміт з питань миру.
 
Його організатором є міжнародна миротворча організація HWPL («Небесна культура, мир у всьому світі та відновлення світла»).
 
Уже тривалий час ця неурядова структура займається просуванням миру і стабільності на Корейському півострові, бореться за його об’єднання. Ще навесні ми були свідками чергового загострення ситуації, яке поставило корейське питання одним із перших пунктів міжнародного миру і безпеки.
 
Проте ситуація змінилася, і сьогодні ми є як ніколи близькими до об’єднання Корейського півострова, зазначає голова HWPL Лі Ман Хі. 
 
Проте й поза межами Корейського півострова у світі є багато болючих точок, де можуть спалахувати конфлікти, виникати війни і литися кров (або це є вже доконаним фактом: наприклад, Україна, Сирія). Тому діяльність HWPL не обмежується суто Корейським півостровом, а сягає далеко за його межі в інтересах світового миру. 
 
Як повідомляє офіційний сайт HWPL, упродовж трьох днів міжнародного саміту з питань миру відбудеться 12 офіційних зустрічей та три неформальнi зустрічі, буде проведено 15 конференцій.
 
Головною програмою цих зустрічей буде ухвалення передачі в Організацію Об’єднаних Націй Декларації миру та припинення війн (DPCW) та сприяння міжнародному співробітництву задля мирного возз’єднання Корейського півострова.
 
Варто зазначити, що вищезгадану Декларацію експерти міжнародного права підготували ще кілька років тому, а тепер важливо, аби цей документ був прийнятий ООН як обов’язкова резолюція.
 
Декларація розглядає принципи вирішення конфліктів та виступає за світовий порядок через повагу до міжнародного права, етнічних та релігійних свобод і поширення культури миру.
 
Якщо вона стане юридично зобов’язуючим правовим документом, це буде важливим кроком до досягнення миру в світі. 
 
У роботі саміту в Сеулі візьмуть участь політичні та релігійні лідери, юридичні експерти, керівники міжнародних організацій, фахівці з освіти, керівники молодіжних і жіночих організацій та громадські діячі з понад 100 країн світу. 
 
«Уся глобальна сім’я повинна досягти миру і передати його в спадщину майбутнім поколінням, — наголошує голова організації HWPL, ветеран Корейської війни 1950-х рр. Лі Ман Хі. — Якщо ми відважимося зробити це, то мир стане реальністю. Під час світової кризи війн ми повинні не розділятися, а об’єднуватися. Адже перед нами лише два шляхи — загибель через війни чи створення гармонійного, безпечного і доброзичливого світу».