Інтернет-компанія Amazon стала другою в світі після Apple вартістю в $1 трильйон

07.09.2018
Інтернет-компанія Amazon стала другою в світі після Apple вартістю в $1 трильйон

Торгівля через інтернет — вигідна справа.

Amazon стала другою компанією в світі, ринкова вартість якої сягнула одного трильйона доларів. Раніше цю позначку вдавалося подолати лише Apple, повідомляє Бі-Бі-Сі. 
 
У вівторок акції Amazon на біржі NASDAQ на деякий час зросли до максимальної вартості 2050,5 доларів — це майже на 2% більше у порівнянні із рівнем закриття попередніх торгів.
 
Саме в цей момент ринкова вартість онлайн-гіганта перевищила трильйон доларів. Щоправда, згодом акції знову впали в ціні.
 
Таким чином Amazon став другою компанією в історії, вартість якої — хоча й лише на деякий час — досягала трильйона.
 
Раніше це вдавалося тільки IT-корпорації Apple, яка подолала знакову позначку 2 серпня. Щоб досягти такого ж результату, Amazon знадобилося трохи менш ніж п’ять тижнів.
 
Цей успіх — чергова перемога в історії компанії, заснованої Джеффом Безосом у 1994 році. Ключовий бізнес, на якому заробляє Amazon, — онлайн-торгівля.
 
Лише минулого року дохід компанії становив $178 мільярдів, а вона подорожчала вдвічі. Сам Джеф Безос вважається найбагатшою людиною у світі. Його статки оцінюють у 150-167 мільярдів доларів.
 
Щоправда, «Євроньюз» зазначає, що першим у світі «трильйонером» став китайський нафтогазовий гігант PetroChina: вартість компанії сягнула трильйона доларів уже через кілька годин після її виходу на біржу Шанхая в 2011 році.
 
Щоправда, цей рекорд офіційно не зареєстрований з огляду на непрозорість та сумнівність окремих китайських статистичних та інформаційних даних.