На вимогу Ляшка на Миколаївщині почали ремонтувати найгіршу дорогу області

15.08.2018
На вимогу Ляшка на Миколаївщині почали ремонтувати найгіршу дорогу області

Олег Ляшко записав звернення до Прем’єр-міністра просто з ями на розбитій ділянці траси Миколаїв — Кривий Ріг.

Останній тиждень лідер Радикальної партії багато їздив по Україні: відвідував підприємства, перевіряв, як будують освітні заклади, на які він вибив фінансування, допомагав селянам збирати врожай.
 
 
Їхав дорогами, якими щодня їздять українці. Стан деяких iз них політика шокував. Зокрема, до Баштанки Миколаївської області Ляшко добирався найгіршою дорогою області — трасою Н-11.
 
 
Повертаючись до Миколаєва, політик вийшов на дорогу і просто з ями звернувся до керівництва держави та місцевих чиновників.
 
Відповідне відео політик виклав у соцмережі. Емоційне звернення Ляшка спрацювало: керівництво області одразу взялося за ремонт дороги.
 
«Після моєї зустрічі з жителями села Виноградівка на Миколаївщині дорожники почали ремонт ділянки траси Н-11 у цьому селі. Дякую голові ОДА Олексію Савченку за оперативну реакцію на моє звернення», — розповів Ляшко.
 
Але зупинятися на досягнутому народний депутат не збирається. Обіцяє українцям взятися за глобальний ремонт стратегічної траси.
 
«Інформую жителів Миколаївщини і Дніпропетровщини, що я також переговорив із Прем’єром Гройсманом і міністром інфраструктури Омеляном щодо капітального ремонту всієї траси Н-11 Миколаїв — Кривий Ріг — Дніпро. Цього року на її ремонт виділено всього 200 мільйонів гривень. Це дуже мало, загальна вартість робіт більше 2 мільярдів гривень. Тому я звернувся до уряду збільшити суму мінімум удвічі, до 400—500 мільйонів. Урядовці обіцяли мені знайти можливості. Зробимо трасу Н-11 дорогою життя!» — повідомив Ляшко.
 
На аварійній ділянці траси політик зупинився і поговорив із водіями. Розповів, що збирається робити з недобросовісними підрядниками дорожніх робіт.
 
«Якщо знову гроші на дороги розкрадуть — закопаємо тут в ямі того, хто за це відповідає, і асфальтоукладчиком зверху проїдемо!» — рішуче сказав Ляшко.
 
Політик продовжує тримати на контролі й питання ремонту дороги до Маріуполя. Під час зустрічі з мером міста Ляшко пообіцяв вибити кошти на ремонт траси.
 
«Ми обов’язково доб’ємося, щоб ремонт цієї дороги був записаний окремим рядком у бюджеті. Щоб маріупольці не чекали, коли Укравтодор затвердить перелік доріг, які треба відремонтувати, а одразу в держбюджеті були передбачені кошти на ремонт цієї траси. Дорога Запоріжжя — Маріуполь повинна стати «дорогою життя» так само, як і дорога Миколаїв — Кривий Ріг — Дніпро!» — наголосив політик.
 
Окрім того, Ляшко добивається нормального залізничного сполучення з Маріуполем, щоб місто не було відрізаним від України через байдужість чиновників.