«Слава Україні!» стане офіційним вітанням Збройних сил України

01.01.1970
Російські окупаційні війська 7 серпня — 36 разів, а 8 серпня — 44 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі двічі — з важкого озброєння.
 
Противник вів прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, а на окремих напрямках — з озброєння БМП.
 
Обстріли здійснювали по захисниках Кримського, Новозванівки, Золотого, Луганського, Новолуганського, Майорська, Новоселівки Другої, Новомихайлівки, Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного.
 
Також противник обстріляв із мінометів калібром 82 мм наші позиції біля Кримського та Авдіївки, а неподалік від Майорська зафіксовано бойове зіткнення.
 
Унаслідок бойових дій упродовж вівторка-середи один захисник України загинув, ще троє — отримали поранення, а з одним військовослужбовцем Об’єднаних сил втрачено зв’язок у ході бойового зіткнення, тож його пошуки тривають. За цей же період, за даними розвідки, п’ятьох окупантів знищено, а 13 отримали поранення.
 
Упродовж 9 серпня станом на 7-му годину ранку ворог важке озброєння не застосовував, але сім разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників біля Новозванівки, Луганського, Мар’їнки, Красногорівки та Лебединського. О 06.25 зі стрілецької зброї ворог відкрив вогонь у напрямку КПВВ «Майорське», оголошено режим «Червоний» і пропуск громадян тимчасово призупинено. 
 

ДО РЕЧІ

Верховний Головнокомандувач Петро Порошенко доручив розробити законопроект, щоб скасувати запозичене ще із «совка» армійське вітання-відповідь: «Здрастуйте, товариші!» і «Бажаємо здоров’я!» На День Незалежності війська вже вітатимуться й відповідатимуть у традиції українських воїнів і патріотів: «Слава Україні!» і «Героям слава!»
 
Як розповів міністр оборони Степан Полторак, він сподівається, що після канікул народні депутати приймуть цей закон. При цьому керівник військового відомства наголосив, що законопроект №7549, внесений у Раду в лютому, мав низку недоліків. Але незалежно від того, чи ухвалять закон депутати, на параді 24 серпня українські воїни вже вітатимуться по-новому.