Директор НАБУ Артем Ситник опинився в епіцентрі корупційного скандалу

07.08.2018
Директор НАБУ Артем Ситник опинився в епіцентрі корупційного скандалу

Артем Ситник.

Черговий новий правоохоронний орган опинився у центрі скандалу: після того, як репутаційні втрати поніс глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький (у так званому скандалі з «прослушкою» його кабінету, де він спілкується з підлеглими нецензурно і лобіює потрібні рішення у кримінальних провадженнях), «вступив у лайно» ще й директор НАБУ Артем Ситник. 
 
За неофіційними джерелами ЗМІ, Генеральна прокуратура України розслідує факти заволодіння нерухомістю у Києві співробітниками НАБУ.
 
За словами «Інсайдера», в нетрях ГПУ існує провадження стосовно заволодіння співробітниками НАБУ низкою житлових приміщень у столиці, безпосереднім головним фігурантом якого є директор Бюро Артем Ситник!
 
«У провадженні проходять слідчі дії, проведено 18 обшуків. Уже готувалося вручення підозр Ситнику та іншим співробітникам НАБУ, але втрутилася адміністрація Президента і загальмувала процес», — розповіло джерело сайта «Інсайдер».
 
За його словами, саме це кримінальне провадження і стало причиною нещодавнього нічного візиту пана Ситника до дому Президента Петра Порошенка.
 
Показово, що нещодавно під стінами НАБУ прой­шла акція протесту, на якій ветерани АТО звинуватили директора Бюро Артема Ситника в обслуговуванні інтересів Порошенка.
 
Водночас, як написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, зазначені звинувачення дуже серйозно можуть відбитися на директорі НАБУ.
 
«Це дуже серйозні звинувачення, і якщо вони підтвердяться, то директору НАБУ Артему Ситнику не позаздриш. І преценденти засу­дження за корупційні злочини керівників антикорупційних органів у Європі вже мали місце», — зазначає пан Мосійчук.
 
Депутат додає, що для з’ясування істини вже готує відповідні депутатські звернення до ГПУ, МВС та СБУ з вимогою надати інформацію щодо згаданого в публікації кримінального провадження.
 
 
«У будь-якому випадку продовжую наполягати на заслуховуванні директора НАБУ Артема Ситника на засіданні парламентського Комітету з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з приводу системного порушення КПК детективами НАБУ», — констатує Ігор Мосійчук. n