Надія без кордонів: добрі люди зібрали кошти на операцію черкаській дівчинці Мар’янці

07.08.2018
Надія без кордонів: добрі люди зібрали кошти на операцію черкаській дівчинці Мар’янці

Мар’янка Юнак дякує всім небайдужим, хто їй допоміг. (Фото з власного архіву.)

Наразі приємна новина з Черкас: 12-річній Мар’яні Юнак, якій на операцію та реабілітацію в Національній дитячій спеціалізованій клініці ОХМАТДИТ потрібно було 150 тисяч гривень, про що «Україна молода» розповідала, добрі люди зібрали необхідну суму.
 
 
«Коли ранок починається з таких чудових новин — дякуєш Богу за те, що живеш. Усю необхідну суму для операції Мар’яні Юнак зібрано. Вдячність усім, хто допомагав.Я щаслива! Лишилось молитися, аби операція пройшла вдало», — повідомила черкащанка Юлія Фомічова, ініціатор та організатор доброї справи.
 
 
Родина дівчинки щиро вдячна всім, хто поділився коштами з Мар’янкою, аби дівчинка одужала. 
 
 
Ії мама, Оксана Насім, каже «УМ», коли Мар’яна дізналася, що вже зібрано необхідну суму, вона заплакала і сказала: «Слава Богу! Я буду жити!».
 
«Юлія Фомічова, Зоя Келембет, не вистачає слів, аби від усього серця подякувати вам за ту роботу, яку ви провели для Мар’янки. Слава Богу за вас і за кожну людину, котра не залишилася байдужою до долі нашої донечки», — наголошує мама дівчинки.
 
За словами організаторів збору коштів, Мар’яна Юнак із багатодітної черкаської сім’ї — у неї є три братики і сестричка. Вона дуже допитлива, добра і відкрита дівчинка. Любить танцювати і співати. Мріє бути здоровою, щоб робити те, що їй до вподоби. От тільки зі здоров’ям Мар’яні не дуже пощастило. 
 
Два роки тому їй поставили діагноз: лейкоподібна деформація грудної клітини зі зміщенням вліво. Це означає, що ребра завертаються всередину і тиснуть на життєво важливі органи.
 
Крім зовнішнього дефекту, в таких людей виникають проблеми з серцево-судинною та дихальною системами, що заважає їм жити повноцінним життям і зумовлює багато проблем.
 
У випадку з Мар’яною ситуація ускладнюється ще й тим, що деформація її грудної клітини не симетрична, а має зміщення вліво третього ступеня. Вже зараз серце через це змістилося на понад 3 сантиметри.
 
Мар’яні важко дихати. Їй болить серце. Але тепер, коли добрі люди зібрали необхідну суму, дівчинку буде врятовано.