На Полтавщині лелеча сім’я вивела рекордну кількість пташенят

01.08.2018
На Полтавщині лелеча сім’я вивела рекордну кількість пташенят

Рекорд України: родина полтавських лелек вивела семеро пташенят. (Фото з «Фейсбука».)

На Полтавщині біля річки Псел у районі села Білоцерківка лелеча сім’я вивела рекордну кількість пташенят — аж семеро.
 
 
Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив Віталій Грищенко, заступник директора з наукової роботи Канівського природного заповідника, представивши фотодоказ щасливої багатодітної лелечої родини.
 
 
«Ціла лелеча зграя в одному гнізді. Як вам така картинка? У гніздах білого лелеки частіше всього буває від двох до чотирьох пташенят, п’ять — рідко, шість — дуже рідко, а сім — над­звичайно рідко», — зазначає пан Віталій.
 
За його словами, за 27 років моніторингу, який він проводить, це третій відомий йому випадок із більш як 20 тисяч лелечих виводків в усіх областях України.
 
Тобто така велика сімейка у лелек трапляється один раз на 7 тисяч виводків. Якщо врахувати, що абсолютний світовий рекорд — вісім пташенят, був єдиний раз зареєстрований в Угорщині, то полтавські лелеки встановили абсолютний рекорд України.
 
Таке позитивне повідомлення про крилату лелечу родину користувачі соц­мереж зустріли схвально, зазначивши, що лелека — птах злагоди та добробуту, тож, мовляв, це не лише біологічний феномен, а й добрий знак для всіх нас.