Міни жертв не вибирають

24.07.2018
Війна вбиває і калічить не лише солдатів на передовій, а й мирних жителів, які волею долі опинилися поблизу зони бойових дій. Яскравим підтвердженням цього є трагедія, що сталася цими вихідними з двома жителями Мар’їнки. Двоє чоловіків, 45 та 43 років (господар помешкання разом із товаришем), приїхали до будинку, в якому тимчасово не проживають, щоб перевірити, чи все на місці, адже через постійні обстріли «цивільних» територій чоловік i його родина тимчасово мешкають у родичів. 
Один із чоловіків наступив на подвір’ї на невідомий предмет, у результаті чого стався вибух. Обидва отримали осколкові поранення. Завдяки пильності сусідів постраждалих транспортовано до медзакладу Курахового. Їхньому життю наразі нічого не загрожує. За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.
Безпосередньо на фронті впродовж 22 липня ситуація залишалася контрольованою. Противник так і не дотримується «хлібного» перемир’я — 15 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ. Щоправда, важке озброєння не застосовували.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь по захисниках Кримського, Новоолександрівки, Зайцевого, Авдіївки, Старогнатівки, Мар’їнки, Лебединського, Талаківки, Гнутового, Водяного, Майорська та Широкиного. Внаслідок бойо­вих дій ворога один наш військовослужбовець отримав поранення. За даними розвідки, двоє окупантів отримали поранення.
Додамо, що за розпорядженням Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва створено підрозділи боротьби з бронеоб’єктами та укріпленнями ворога. Ще наприкінці червня з особовим складом проведено заходи злагодження та вдосконалення навченості. Тож у разі потреби підрозділи готові виконувати бойові завдання. n