Багатодітна собака в біді: волонтери рятують тварину, якій нелюди прострелили лапи

24.07.2018
Багатодітна собака в біді: волонтери рятують тварину, якій нелюди прострелили лапи

Алабая з простреленими лапами рятують добрі люди з черкаського міста Сміла.

На Черкащині волонтери й активісти Смілянської зоозахисної громадської організації «4 лапи» рятують від смерті собаку породи алабай.
 
Її знайшли на трасі «Сунки—Сміла» з простреленими лапами. Поруч було восьмеро цуценят.
 
Про це на своїй сторінці у «Фейс­буці» повідомила Юлія Данільченко з громадської організація «4 лапи».
 
У бідолашної собаки дві лапи були прострелені дробом, на одній кістка перебита, на другій — кістка «в пил». Собаку прооперували місцеві ветеринари, і тварині наразі набагато краще.
 
Ветеринари кажуть, вона кульгатиме, адже одна лапа в неї буде коротша на кілька сантиметрів. Але тепер головне — аби тварина встала. 
 
Юлія Данільченко дякує всім, хто допоміг грошима, словами, хто так переживає всю цю історію. Вона говорить, що собака дуже спокійна. Як би боляче їй не було — виляє хвостиком.
 
Спокійно переносить усі процедури, хоча вони досить болючі. А цуценята — такі чудові, вже їдять самі, втім ще смокчуть і мамине молоко.
 
Аби виходити постраждалу від нелюдів собаку, волонтерам конче необхідна допомога і підтримка. Зокрема, треба памперси дорослі №2, крупу і за можливості — м’ясні харчі, бо потрібно годувати тварин. Трьох цуценят волонтери вже прилаштували, залишилося ще п’ятеро. 
 
Усім добрим серцем людям вказуємо картку ПриватБанку 5169 3305 1111 0949, куди можна скидати кошти на порятунок собачої родини, яка постраждала від двоногих звірів у людській подобі.