Героїчна історія: Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі

24.07.2018
Героїчна історія: Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі

Перемоги Усика в Москві над Гасієвим в Україні чекали всі — від малого до великого. (Фото з сайта 112.ua.)

Одного разу український боксер-професіонал уже перемагав свого російського візаві на його території.
 
В підсумку, протистояння між Володимиром Кличком та Олександром Повєткіним, яке відбулося незадовго до початку великого україно-російського конфлікту, в жовтні 2013 року, назвали найрейтинговішою подією року в Росії.
 
Звісно, з великим інтересом i позитивом стежили за тим поєдинком і в Україні.
 
Проте в нинішніх геополітичних умовах уже навіть один намір вітчизняних спортсменів відвідати Москву викликає неймовірний ажіотаж. Коли ж за підсумками протистояння на ринзі в московському спорткомплексі «Олімпійський» український важковаговик Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гасієва, ставши при цьому абсолютним чемпіоном світу, радості українських шанувальників боксу не було меж.
 
Загалом Усика з перемогою в дебютному сезоні WBSS вітали й перші особи нашої держави, i представники футбольного та тенісного світів. Зокрема, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман навіть пообіцяв звернутися до Президента Петра Порошенка з клопотанням про присвоєння Усику звання «Героя України».
 
Словом, московський тріумф уродженця Сімферополя Олександра Усика став для України більш ніж простою спортивною перемогою.
 
«Вітаю новоспеченого абсолютного чемпіона світу з цією важливою звитягою, котрої ми чекали! Важливою не тільки для його кар’єри, а й для всієї України», — наголосив Віталій Кличко, саме промоутерська компанія котрого й веде Усика професіональною стежкою боксу.
 
Розуміючи величезну відповідальність за підсумок двобою, Олександр Усик якнайкраще підготувався до об’єднавчого бою проти росіянина.
 
Маючи в особі суперника потужного нокаутера, український боксер i його команда зробили все, аби позбавити опонента найпотужнішої зброї.
 
Продемонструвавши в ринзі неймовірну легкість, рухаючись немов метелик i жалячи, як бджола, Усик зробив усе для того, аби в суддів не виникло жодних сумнівів щодо імені переможця.
 
«У мене було цілих три стратегічні плани на бій, але їх усі зруйнував мій опонент», — пояснив свою відносну безпомічність у ринзі Гасієв.
 
Одного разу осетин таки дістався цілі, але Усик iз неприємної для себе ситуації вийшов iз високо піднятою головою, отримавши після 12 виснажливих раундів у своє володіння Кубок Мухаммеда Алі та чотири найспрестижніші чемпіонські пояси — WBA, WBO, WBC и IBF. 
 
Як і Усик у ринзі, котрий відчутно перевершив свого візаві за кількістю ударів, так само переконливими у своїх рішеннях були й троє суддів, які без вагань віддали перемогу українському боксеру, — 120-108, 119-109, 119-109.
 
Тепер Усик разом iз Бернардом Хопкінсом, Джермейном Тейлором i Теренсом Кроуфордом четвертий в історії боксу чемпіон iз титулом «абсолютний».
 
За словами його менеджера Угіса Клімаса, не виключено, що Олександр у найближчому майбутньому спробує свої сили в суперважкому дивізіоні. Поки ж він дякує своїм уболівальникам за підтримку, а батьку свого друга та кума Василя Ломаченка — Анатолію Ломаченку — за допомогу в куті рингу.
 
«Папаченко — ви герой. Хотілося, щоб ви стали моїм головним тренером», — як завжди, не без жартів, наголосив Усик, який перед самим фіналом iз Гасієвим припинив співпрацю зі своїм старим наставником. А в найближчих планах Усика — бій проти британця Тоні Белью.