У КМДА запевняють, що встановили «максимально низьку» вартість проїзду у метро

17.07.2018
Стараннями КМДА, яка ухвалила відповідне рішення, проїзд у наземному громадському транспорті та метрополітені у Києві з 14 липня суттєво здорожчав.
 
«Прокататися» тепер можна за 8 гривень. Купуючи проїзний, якщо треба, трохи зекономите. 
 
Ціни у столичному метрополітені стрибнули з 5 до 8 гривень за одну поїздку. «Биті» попередніми недавніми подорожчаннями кияни «забивали» свої проїзні по повній — викуповували максимально дозволені 100 поїздок (по 4,50 грн. за одну), тож напередодні дня «Х» до кас «підземки» годі було пробитися. 
 
Адміністрація незадовго до здорожчання метрополітену «співала пісні», що гроші від проїзду підуть на збільшення зарплат своїм працівникам, а також модернізацію рухомого складу та обладнання комунікацій.
 
І заспокоїли, поінформувавши зі свого прес-центру, що до кінця липня всі придбані місячні проїзні квитки залишаються дійсними; також до кінця поточного місяця можна буде використати синій жетон, обмінявши його без доплати. 
 
«Один жетон обмінюється у будь-якій касі, два і більше — у сервісних центрах на станціях «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» з 8-ї до 19-ї без вихідних. Із 1 вересня 2018 року раніше придбані жетони (сині) обміну не підлягають і кошти за них не повертають», — додали у прес-службі метрополітену.
 
За словами заступника голови Київської міської держадміністрації Дмитра Давтяна, міська влада встановила максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно.
 
Він також додав, що КМДА намагатиметься зберегти всі пільги на проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших категорій.
 
Мало віриться, що подібні цінові «новації» не торкнуться й інших міст України. І можна не сумніватися, що невдовзі варто очікувати стрімке зростання цін, адже ми подібні ситуації вже не раз проходили. Мовчатимемо — не за горами отримаємо нові «подарунки» від влади.