На Тернопільщині розпочнуть масштабне будівництво житла для військових

13.07.2018
На Тернопільщині розпочнуть масштабне будівництво житла для військових

Гуртожитки для військових заплановано по всій Україні.

За повідомленням прес-центру Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, на Тернопільщині розпочинається наймасштабніше в історії нашої держави будівництво житлових комплексів для військовослужбовців Збройних сил України.
 
Зокрема, проектом перед­бачено зведення в області семи казарм покращеного планування для 875 військовослужбовців-контрактників. Дві з них будуть у Тернополі, решта — в райцентрах Теребовля та Чортків.
 
За попередніми підрахунками, будівництво однієї такої казарми покращеного планування обійдеться дер­жавному бюджету в середньому близько 15 мільйонів гривень.
 
А загалом на реалізацію будівництва в області має бути виділено 104,9 мільйона гривень.
 
Відповідні тендери проведено через електронну систему закупівель ProZorro, проектно-кошторисну та тендерну документацію розміщено на офіційному сайті Міністерства оборони.
 
За словами заступника начальника управління — головного інженера Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковника Василя Стеціва, у військових містечках Тернополя, Теребовлі та Чорткова генпідрядники вже приступили до виконання робіт.
 
А вселитися в нові казарми, згідно iз вказаними в документації датами, військові-контрактники мають у першому півріччі 2019 року. В кожній будівлі передбачено два поверхи на 125 ліжко-місць, на кожному поверсі розміщуватиметься шість житлових блок-секцій i кухня.
 
На першому поверсi також передбачено пральню з сушарнею. Кожна блок-секція матиме площу 54,5 квадратних метра, розрахована на 10 ліжко-місць і складається з двох житлових кімнат по 20 квадратних метрів кожна, душової та туалету.
 
Усього таких сучасних казарм-гуртожитків у регіонах України запланували збудувати 184 (із розрахунку на 23 тисячі осіб). Проект реалізовують за дорученням Президента України. До моніторингу за якістю та термінами виконання робіт долучиться команда волонтерів i ветеранів АТО.