Заарештовано двох громадян Єгипту за викрадення сина лівійського дипломата

10.07.2018
Детективна історія, яка нещодавно в Україні мало не призвела до міжнародного скандалу, закінчилася майже «хепі-ендом».
 
Ідеться про злочин, що стався 25 червня близько 12-ї години на вулиці Тургенєвській, коли, діючи згідно з розробленим планом, зловмисники напали на 26-річного сина фінансового аташе Посольства Республіки Лівія, силоміць посадили його в машину та вивезли в невідомому напрямку.
 
За інформацією слідства, впродовж дня викрадачі утримували чоловіка з метою отримання викупу за його звільнення. «Не отримавши викуп, нападники звільнили заручника, якому під час утримання завдали незначних поранень. Надалі завдяки оперативному реагуванню столичних правоохоронців викрадачів затримали», — розповіли у відомстві.
 
Цими днями суд арештував двох підозрюваних у викраденні: затримані — громадяни Єгипту, 1980 та 1996 р.н. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 146 (викрадення людини), ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України. За вчинене іноземцям загрожує до семи років позбавлення волі. Досудове слідство триває.
 
За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 двом зловмисникам обрано запобіжний захід у ви­гляді тримання під вартою, а ось заставу  як альтернативу для заарештованих  не передбачено.