Рада підтримала законопроект Олег Ляшко щодо суворіших покарань для п’яниць за кермом

06.07.2018
Рада підтримала законопроект Олег Ляшко щодо суворіших покарань для п’яниць за кермом

Ляшко попередив і своїх депутатів: якщо когось зловлять п’яним за кермом — «відмазувати» нікого не буде.

Верховна Рада підтримала законопроект лідера Радикальної партії про посилення відповідальності для нетверезих водіїв.

Презентуючи свій законопроект iз трибуни Верховної Ради, Олег Ляшко навів сумну статистику: минулого року на українських дорогах сталося 6 тис. аварій, у яких загинуло 3 тис. 500 людей.

Причина майже половини ДТП — нетверезі водії. Саме тому політик уперше запропонував позбавляти водійських прав п’яних водіїв пожиттєво, а також саджати в тюрму на 15 років за вчинення ДТП із жертвами. Перед голосуванням політик підкреслив, що такі заходи дадуть можливість зберегти життя тисячам українців.

«П’яний за кермом — це злочинець, який повинен знати, що в нього лише одна дорога — в тюрму. У нас загиблих на дорозі більше, ніж після афганської війни. Я хочу, щоб більше не було таких катастроф, тому ми добиваємося введення жорсткої кримінальної відповідальності за пияцтво на дорогах. Якщо зловили п’яним за кермом — на все життя позбавлення прав і 5 років тюрми.

Якщо п’яний за кермом учинив ДТП і є жертви — позбавлення прав і 15 років тюрми, а якщо вже зловили за кермом після позбавлення прав — 10 років тюрми», — підкреслив політик.

Із трибуни парламенту Олег Ляшко нагадав останній гучний випадок, коли поліція затримала п’яного за кермом. «Помічник судді Верховного Суду залив очі та поїхав. Експертиза виявила в нього у крові 2,8 проміле алкоголю — це скільки горiлки треба було бахнути! Дякувати поліції, його затримали, поки він не наробив біди. Я хочу, щоб такі алкаші сиділи в тюрмі та баланду їли, а не становили загрозу для українців», — підкреслив народний депутат.

Олег Ляшко також добивається, щоб водії-мажори не змогли уникнути відповідальності за хабарі. І наголосив: виняткiв не має бути ні для кого. «Коли я читаю зведення, скільки людей гине через цих алкашів за кермом, у мене болить серце, я не хочу, щоб у мене боліло серце і в родичів тих, хто постраждав від пияцтва на дорозі. Я й своїх депутатів попередив, якщо зловлять п’яним — віддавай мандат, індульгенції не буде», — підкреслив політик.