Шотландська співачка без вищої освіти очолила університет у Глазго

06.07.2018
Шотландська співачка без вищої освіти очолила університет у Глазго

Енні Леннокс.

Відома шотландська співачка і учасниця групи Eurythmics Енні Леннокс у свої 63 роки стала першою жінкою-ректором Каледонського університету в Глазго.

Церемонія інавгурації почесного ректора відбулася в понеділок на університетському кампусі.

Цей пост в університетах Шотландії є більше церемоніальним, однак номінально почесний ректор є главою вишу і може впливати на його життя, наприклад на призначення наукових ступенів.

Пікантність ситуації полягає в тому, що в пані ректорки немає навіть вищої освіти.

Співачка навчалася в Королівській музичній академії в Лондоні, проте диплома так і не отримала — раптово покинула навчання усього за пару тижнів до його закінчення.

Та Енні не сумнівається, що впорається з обов’язками.

«Хоч у мене немає наукового ступеня, я є почесним випускником школи життя, — каже жінка. — Я родом із сім’ї працелюбних шотландців і виросла в епоху, коли молоді жінки з робітничого класу з університетським ступенем були такі ж рідкісні, як кенгуру в Антарктиді!».

За роки своєї кар’єри Енні добилася багатьох успіхів. У її творчому доробку — «Оскар», «Золотий глобус», чотири «Греммі» і рекордні вісім «BRIT Awards».

Їй присвоєно титул «Найуспішнішого музиканта Великобританії».

«Я хотіла б, аби мої батьки, дідусі і бабусі були сьогодні тут, щоб їх переповнювала гордість за мене. І це певним чином — доказ того, що дива трапляються», — додала під час церемонії Леннокс.