У Миколаєві пацієнт наркології забив на смерть юнака

26.06.2018
Неадекватний алкоголік напав на 30-річного Максима Середу на території першої міської лікарні саме в той момент, коли хлопець спокійно повертався додому з кардіологічного відділення лікарні, куди ходив на обстеження.
 
П’яниця спочатку вдарив випадкового перехожого кулаком в обличчя, потім повалив на землю та почав добивати ногами й душити за горло. У той момент, коли неадекват скакав на грудній клітці уже непритомного хлопця, його безрезультатно спробували зупинити медсестри відділення наркології. 
 
Однак буйний пацієнт пригрозив, що буде розправлятися з усіма, хто посміє до нього наблизитися. Надіти наручники на 45-річного злочинця вдалося лише після того, як до місця події під’їхало три наряди поліції. «Брати» неадекватного алкоголіка довелося відразу ші­стьом співробітникам правоохоронних органів.
 
Постраждалого юнака доставили до відділення нейрохірургії ЛШМД каретою швидкої допомоги. Медпрацівники константували в пацієнта численні забої тіла та страшну рану на голові з проламаною основою черепа. Отримані травми виявилися несумісні з життям. Максим Середа пролежав у комі дев’ять днів i помер, не приходячи до тями.
 
Співробітники правоохоронних органів розповіли, що агресивний пацієнт наркологічного відділення самовільно залишив палату. Медперсонал не став перешко­джати буйному пацієнтові,  хоча й бачив, що чоловік перебуває в неадекватному стані. До лікарні запойного алкоголіка доставила дружина, яка до цього три тижні терпіла щоденні п’янки.
 
У відділі комунікацій Головного управління Нац­поліції у Миколаївській області розповіли, що годиною раніше затриманий  влаштував дебош на парковці таксі. Він свідомо розбив капот однієї з машин, завдавши збитків водієві, після чого поліз до нього  битися. 
 
Проти злочинця порушено  справу відразу за кількома статтями, серед яких і 115 стаття КК України («Умисне вбивство»). Затриманий перебуває у СІЗО Миколаєва.  
 
Криміногенна ситуація у місті Миколаїв різко погіршилася за останній рік, часто антигероями кримінальної хроніки стають алкоголіки. Головною причиною трагедій є соціальні фактори: тотальне безробіття після закриття великих суднозаводів, відсутність перспектив на майбутнє, а також велика кількість незареєстрованої зброї, яка з’явилася  з початком воєнних дій на сході України.