Порошенко підписав «металургійний» закон Ляшка

20.06.2018
Порошенко підписав «металургійний» закон Ляшка

Олег Ляшко хоче, щоб український метал йшов на вітчизняні підприємства.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко змусив Президента України Петра Порошенка підписати його закон про обмеження вивезення металобрухту з країни, а саме встановлення вивізного мита на металобрухт iз 30 до 42 євро за тонну та продовження дії документа ще на рік. 
 
«Президент Порошенко довго тягнув, але після моєї серйозної розмови з ним нарешті підписав мій закон про обмеження вивезення металобрухту з України. Наша сировина має йти на вітчизняні металургійні підприємства, забезпечувати роботою наших металургів, а не зарубіжних конкурентів. Торгувати сировиною кожен дурень може! Треба торгувати готовою продукцією і платити достойну зарплату нашим людям, щоб не шукали щастя і заробітків на чужині. Я поверну українців додому і забороню торгувати сировиною, щоб ми були не сировинною колонією, а розвинутою країною», — наголосив Ляшко.
 
Закон №8226 про обмеження вивезення металобрухту з України, ініційований лідером РПЛ, був ухвалений парламентом 17 травня цього року. Олег Ляшко переконаний: збільшення вивізного мита на металобрухт забезпечить вітчизняні підприєм­ства сировиною та поверне престиж робітничих професій.
 
«Політика моєї команди інша — відро­дження професійно-технічної освіти, відновлення престижу трудової людини, захист працівників, щоб вони були в центрі уваги влади. Якщо влада не чує, то ми змусимо її почути вимоги трудового народу. Кожен український працівник хоче бачити своїх дітей і близьких, мати роботу в рідній країні й гідну зарплату. Команда Радикальної партії бореться, щоб в Україну не везли імпортне вугілля, метал чи інший хлам. Ми маємо всі можливості виготовляти своє. Моя політика — забезпечення українців роботою, повернення їх із заробітків, підвищення зарплат і пенсій», — зазначив народний депутат.