Екс-форвард «Дніпра» втратив місце у збірній Хорватії через відмову вийти на заміну

20.06.2018
Екс-форвард «Дніпра» втратив місце у збірній Хорватії через відмову вийти на заміну

За день до завершення матчів першого туру групового етапу чемпіонату світу-2018 на вершині практично кожного квартету перебували представники європейського футболу.
 
З одного боку, факт цілком закономірний, зважаючи на те, що нинішній «мундіаль» проходить на європейському континенті.
 
Утім поміж лідерів своїх «пульок», котрими перед заходом на друге коло були збірні Росії, Франції, Хорватії, Сербії, Швеції, Бельгії а також Ірану, по суті, не простежувалося флагманів світового футболу.
 
Звісно, рівень збірних (особливо це стосується європейських національних команд) поступово вирівнюється, й участь у чвертьфіналі ЧЄ-2016 збірної Ісландії, котра до недавнього часу навіть у середняках європейського футболу не ходила, тому підтвердження.
 
Утім картина, коли практично всі фаворити «мундіалю»-2018 на його старті опинилися «у засідці», сприймається доволі цікаво.
 
Приміром, бразильці не ви­грали свій перший поєдинок на ЧС уперше з 1978 року. А збірна Німеччини перед тим, як зазнати першої у своїй історії поразки від мексиканців, розпочинала «мундіаль» iз невдачі в далекому 1982 році.
 
Без сумніву, й чинні чемпіони світу, й Неймар та К° прагнутимуть виправити турнірну ситуацію, але для цього в грі двох найтитулованіших збірних планети, котрі сумарно ви­грали дев’ять Кубків світу, мають відбутися принципові зміни.
 
Наставник «бундестім» Йоахім Льов пообіцяв зробити швидкі висновки з поразки. «Пентакампеони» ж мусять переконати свого лідера Неймара, котрого після нічийного поєдинку зі швейцарцями назвали егоїстом, що футбол, перш за все, — це командна гра.
 
У кількох поєдинках першого кола, коли, скажімо, португальці здобули нічию в піренейському «дербі», а англійці вирвали перемогу у Тунісу, вирішальними для підсумкового результату цих матчів були бомбардирські здібності капітанів наполегливих збірних — Кріштіану Роналду та Гаррі Кейна, відповідно.
 
Утім далеко не факт, що на плечах одного, хоча й зіркового, футболіста згаданим (й не згаданим) колективам удасться успішно подолати значну частину турнірної дистанції ЧС-2018.
 
Загалом у націлених на високий результат командах дуже прискіпливо ставляться до підтримання належної атмосфери всередині колективу.
 
Приміром, головний тренер збірної Хорватії Златко Далич дуже гостро відреагував на неналежний вчинок свого підопічного в матчі проти Нігерії.
 
Після того, як екс-форвард «Дніпра» та повпред «Мілана» у складі «картатих» Нікола Калінич  відмовився виходити на заміну в стартовій грі «мундіалю», очільник хорватів виключив опального футболіста зі складу й відправив його додому.
 
Беззаперечне слідування принципам і догмам на ЧС у Росії продемонстрував і воротар збірної Єгипту Мохамед Ель-Шенаві, який після поєдинку «фараонів» проти Уругваю відмовився від призу «кращому гравцю матчу» через те, що спонсором церемонії вручення був виробник алкогольної продукції. А іслам, як відомо, не дозволяє Ель-Шенаві вживати алкоголь. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. 1-й тур. Група F. Швеція — Південна Корея — 1:0. Група G. Бельгія — Панама — 3:0, Туніс — Англія — 1:2.