«Піратка» Карибського моря Зої Салдана відзначає 40-річчя

19.06.2018
«Піратка» Карибського моря Зої Салдана відзначає 40-річчя

Зої Салдана.

Не всім актрисам судилося отримати «Оскар», але деякі й без кінонагород запам’ятовуються глядачам вродою та вмінням створювати на екрані ролі фатальних героїнь.
 
До останніх належить Зої Салдана, яка сьогодні, 19 червня, відзначає свій 40-й день народження. 
 
Список створених нею на широкому екрані героїнь — показний, але шанувальникам пригодницького кіно вона запам’яталася передусім ролями в таких кіноблокбастерах, як «Аватар», «Пірати Карибського моря» та «Вартові галактики».
 
Зої Салдана народилася в США в Нью-Джерсі в родині домініканця та пуерторіканки, тому досконало володіє як англійською, так і іспанською мовами, що сприяло її кар’єрі в Голлівуді.
 
Втім шлях до «фабрики мрій» був непростим. До дев’яти років вона мешкала в нью-йоркському районі Квінс, але після трагічної загибелі батька в автокатастрофі, мати майбутньої актриси вирішила переїхати до Домініканської Республіки.
 
Вже на «історичній батьківщині» дівчина відвідувала престижну школу та навчалася балету й сучасних латиноамериканських танців.
 
І вже з цим «багажем» знову повернулася до США підкорювати театральні сцени та Голлівуд. 
 
Саме завдяки балетній освіті вона отримала першу велику роль — зіграла талановиту балерину в кінофільмі «Авансцена» (2000 рік). Це й був її прорив у Голлівуд.
 
2003 року їй дали роль піратки Анни-Марії в «Піратах Карибського моря: Прокляття «Чорної перлини», 2004 року — роль у фільмі Стівена Спілберга «Термінал», далі — поява на екрані в фантастичних кіносагах «Зоряний шлях», «Стартрек» та «Аватар». 
 
Слідом за успіхом в кіно до дівчини екзотичної латиноамериканської вроди прийшла і вдача в модельному бізнесі. Зої стала обличчям рекламної кампанії жіночої білизни Calvin Klein Envy.
 
Вже підтверджено, що Зої Салдана виконає роль і в наступній частині «Аватара», яка має вийти на екрани 2020 року. 
 
Приватне життя зірки також удалося. З 2013 року акторка та модель заміжня за італійським художником Марко Перего, який під час шлюбу відмовився бути Перего та взяв прізвище дружини. Шлюб напрочуд продуктивний: троє синів за п’ять років! Двом старшим хлопчикам-близнюкам — лише по три з половиною роки, молодшому — трохи більше року.
 
Проте народження дітей не завадило зірковій багатодітній мамі продовжувати свою успішну кар’єру: з моменту народження близнюків на екрани вийшло вісім фільмів за участю Зої!
 
Прем’єра останньої стрічки «Месники: Війна нескінченності», в якому актриса зіграла Гамору, відбулася у квітні, а вже наступної весни, в травні, запланована прем’єра наступної частини цієї історії.
 
Тож відпочивати й тішитися пізнім материнством актрисі просто ніколи! Утім чоловіки Зої мужньо терплять усі наслідки популярності дружини і мами: скажімо, в травні все сімейство прийшло привітати актрису з відкриття персональної зірки на голлівудській алеї слави.