Ляшко пропонує саджати довічно за продаж підробних ліків

08.06.2018
Ляшко пропонує саджати довічно за продаж підробних ліків

Лідер Радикальної партії з усією фракцією прийшов на засідання Кабміну з вимогою відправити у відставку керівництво МОЗ за образливі висловлювання на адресу онкохворих. Окрім того, політик представив свій план зі зниження цін на ліки та посилення відповідальності за їх підробку. 
 
«Ми обіцяли хрестовий похід проти фармацевтичної мафії, яка обкрадає українців, позбавляє людей можливості купувати ліки і продає підробки. Так ось, я підписав законопроект про довічне ув’язнення за продаж фальсифікованих ліків. Не можна у людей витягати останні гроші за ліки, які, до того ж, є підробними», — наголосив народний депутат.
 
Олег Ляшко розповів, що не з чуток знає, якими дорогими є ліки, адже сам купує своїй мамі медпрепарати від тиску приблизно на 250 гривень щотижня. Але у багатьох людей, особливо у пенсіонерів, з якими він спілкується чи не щодня, таких грошей немає.
 
«Не може бути такого, що купують за кордоном пачку за 5 доларів, а нам продають за 50. Накручують по 300% на одній упаковці, а платять за це українці. Має бути відновлене державне регулювання цін на ліки, найжорсткіший контроль за ціноутворенням і обмеження рентабельності. Максимум 10-20%, а не 300%. Крім того, скасування ПДВ та розширення переліку безплатних ліків за програмою «Доступні ліки» — включити ліки від онкології та антибіотики. Люди хворіють на онкологію, останнє з хати виносять, влазять у величезні борги, щоб полікуватися, а якийсь ідіот у МОЗ розповідає, що не треба виділяти гроші на онкохворих, бо вони все одно помруть. Ми вимагаємо відставки цієї антилюдської команди і доступу українців до медицини!» — підсумував Ляшко.