Спіймали тінь: на Черкащині ділки конвертували в готівку 350 мільйонів

06.06.2018
Прокуратура Черкащини спільно з працівниками СБУ та поліції викрила злочинну діяльність групи осіб, які налагодили схему переведення безготівкових коштів у готівку.
 
Як розповідають правоохоронці, «грошову справу» організувала група підприємств і фізичних осіб-підприємців.
 
Вони налагодили не лише фінансову схему незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, а й формування фіктивного податкового кредиту з податку на додану вартість.
 
І все це заради виведення капіталу з реального сектору економіки в тіньовий обіг та його легалізацію. 
 
«За рік обіг таких готівкових коштів склав близько 350 мільйонів гривень. Під час проведення обшуків у ділків вилучено реєстраційні, фінансові та платіжні документи, різноманітні печатки товариств і фізичних осіб-підприємців», — наголошують у черкаській обласній прокуратурі.
 
Крім того, за результатами проведення обшуків правоохоронці вилучили близько 1,8 мільйона гривень готівкою, а також 10 тисяч доларів, на які судом накладено арешт.
 
Попередньо дії вищевказаних осіб кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.
 
Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.