Інтернатівські вчителі Ляшка розповіли про нього у дитинстві, а політик зізнався у дитячих гріхах

30.05.2018
Інтернатівські вчителі Ляшка розповіли про нього у дитинстві, а політик зізнався у дитячих гріхах

Олег Ляшко в Яблунівській школі-інтернаті зустрівся зі своїми виховательками Галиною Іванівною та Галиною Василівною.

Спогади, сльози та теплі обійми... Так пройшла зустріч Олега Ляшка в Яблунівській школі-інтернатi, куди колишній учень приїхав привітати нинішніх вихованців зі святом останнього дзвоника.
 
Тут політика завжди чекають із нетерпінням та зустрічають по-домашньому тепло. Але цього разу побачення виявилось особливо зворушливим.
 
Олег Ляшко зробив сенсаційні зізнання перед вчителями, а ті, в свою чергу, згадували, яким він був у дитинстві. 
 
Галина Василівна Гайка навчала Олега Ляшка з першого класу інтернату. Із гордістю розповідає про свого найвідомішого вихованця.
 
«Дуже пишаюся тим, що в мене був такий учень. Тільки він прийшов до школи, я знала, що з нього вийде велика людина. Коли привезли його з Прилуцького дитбудинку, я побігла до бухгалтерії, бо треба було розписатися за одяг і взуття. Я залишила його у класі на помічника вихователя. Повертаюся й дивлюся, що всі мої діти сидять, склавши руки, а Олег із моїм зошитом під рукою стоїть серйозний і каже: «Діти, готуйтеся зустрічати мене так, як ви зустрічаєте директора школи!». Я почекала, поки діти з ним привіталися і сіли за парти, а потім сказала йому: «Хочеш бути великою людиною — для цього у тебе все є, але треба дуже багато працювати». Він дійсно працював дуже багато все життя, щоб усього добитися», — розповіла вихователька Галина Василівна.
 
Ці спогади настільки розчулили народного депутата, що він зізнався у своїх дитячих гріхах.
 
«Галина Василівна, через 30 років я хочу перед вами вибачитися. Ви колись приходили в клас і жалілися, що у вас щойно виросли цибуля і часник, а хтось уже повиривав. Так ось, то я рвав ваші часник і цибулю. Вночі приходив із хлопцями з інтернату на ваш город. Вибачте мене за це!» — звернувся до Галини Василівни колишній учень.
 
Інша вчителька, Галина Іванівна Архипенко, за словами Олега Ляшка, теж стала для нього рідною людиною. Він і досі пам’ятає дорогу до її дому та смак яблук з її саду.
 
«Я із сином Галини Іванівни Володею сидів за однією партою. Володя сьогодні великий начальник — полковник міліції. А в дитинстві був меншим за мене вдвічі. Я постійно забирав у нього яблука, які він приносив iз дому. Пожалівся Володя якось своїй мамі, що Ляшко його яблука з’їв. А Галина Іванівна й каже: «Хай до мене приходить по яблука. Чого він у тебе їх тягає?». З того часу я почав ходити до Галини Іванівни не тільки по яблука, а по все на світі. А коли закінчив інтернат, то приїжджав до них додому і залишався не один раз на ніч. Я точно знаю, що в мене в Яблунівці є дім, де мене чекають і завжди зустрінуть», — поділився спогадами народний депутат.
 
Галина Іванівна, в свою чергу, зізналась, що вважає Олега Ляшка за ще одного рідного сина.
 
«Моєму синові Володі вже 45 років, але з Олегом вони постійно підтримують зв’язок. Так само і зі мною. Коли Ляшко приїжджає до Яблунівки, такого ніколи не буває, щоб він не заїхав. І щоразу з подарунками. Я завжди казала, коли він виступає у Верховній Раді — наче строгий, але за натурою він дуже добрий. Я його знаю, як ніхто. Він радий допомогти кожній людині і вислухати кожного», — зізналась Галина Іванівна.
 
Політик щиро подякував вчителям за виховання, турботу та любов, яку вони йому дарували у дитинстві. І сказав, що без них він би не став тим, ким є зараз.