У Нацполіції розповіли, як їм вдалося відпрацювати фінал Ліги чемпіонів на висоті

30.05.2018
У Нацполіції розповіли, як їм вдалося відпрацювати фінал Ліги чемпіонів на висоті

Приємне селфi з копами. (Фото з сайта tsn.ua.)

Фінальні матчі УЄФА українська поліція відпрацювала на високопрофесійному рівні.
 
А переживати було за що, адже за цих кілька напружених святкових днів Україну відвідали майже 25 тисяч гостей i вболівальників.
 
Причому іноземні гості почали прибувати ще 21 травня й відтоді копи перейшли на посилений варіант несення служби.
 
Під час самого фінального матчу між командами «Реал» та «Ліверпуль» стадіон НСК «Олімпійський» порядок забезпечували майже 10 тисяч правоохоронців.
 
Як розповів голова Нацполіції України Сергій Князєв, для публічної безпеки та охорони порядку на території держави напередодні проведення заходів усі підрозділи МВС України провели низку спільних практичних тренувань.
 
Злагодженість дій відпрацьовували в аеропорту, ситуаційних центрах та на навчальних полігонах.
 
Також були розроблені спеціальні буклети з необхідною довідковою інформацією для гостей столиці. Вся оперативна інформація з усіх локацій надходила до міжвідомчого Ситуаційного центру.
 
До його роботи було залучено представникiв Нацгвардії України, адміністрації Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.
 
Окрім найважливіших локацій (держкордон, аеропорти, залізничні вокзали), правоохоронці несли службу на основних автодорогах, якими переміщалися гості чемпіонату та вболівальники. А ще додатково було задіяно сім ситуаційних автомобілів.
 
За час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА на території держави до органів поліції надійшло 71 звернення іноземних громадян, iз яких 20 мають ознаки кримінального правопорушення.
 
Крім того, надiйшло чотири повідомлення про замінування об’єктів столичної інфраструктури. За всіма цими фактами тривають дії, передбачені законодавством України.
 
За словами пана Князєва, члени команд «Реал» та «Ліверпуль», а також їхнi офіційні делегації та частина вболівальників залишили територію України через міжнародний аеропорт «Бориспіль». 
 
Керівник Нацполіції висловив вдячність поліцейським, які брали участь в охороні публічного порядку.
 
«Той рівень безпеки, який нам вдалося створити, — високопрофесійний та достойний. Сподіваюсь, що надалі будемо підтверджувати свої професійні якості», — підкреслив Сергій Князєв.