Австралійська поп-принцеса Кайлі Міноуг святкує 50-річний ювілей

23.05.2018
Австралійська поп-принцеса Кайлі Міноуг святкує 50-річний ювілей

Кайлі Міноуг.

В уяві шанувальників поп-музики австралійська співачка та акторка Кайлі Міноуг надалі постає привабливою юнкою, яка спокусливим дівочим голосочком виспівує ритмічні та мелодійні пісеньки.
 
Тому важко повірити, що «поп-принцесі», як її називають у світових ЗМІ, 28 травня виповниться 50 років! Отже, час підбивати підсумки.
 
Кайлі Енн Міноуг народилася 28 травня 1968 року в австралійському Мельбурні. Її батько має ірландське коріння, а мати — валлійка, родом із британського Уельсу.
 
Кайлі була старшою з трьох дітей: сестра Дані також є співачкою, хоча й менш успішною, а брат Брендан обрав фах телеоператора. 
 
Кайлі торувала собі дорогу в шоу-бізнесі з дитинства. Славу здобула в австралійському телесеріалі «Сусіди» (1985), який мав популярність і в інших країнах.
 
Це допомогло Кайлі пробитися на велику сцену вже у Великій Британії, куди та давно переїхала й живе до сьогодні. Її співоча кар’єра є блискучою. У себе на батьківщині Кайлі вже тривалий час утримує титул австралійського виконавця, який продав найбільше музичних альбомів у світі — близько 90 мільйонів! 
 
Якось артистка сказала з гіркотою: «Люди звикли вважати мене Кайлі-співачкою. Але я мрію про те, щоб мене сприймали як серйозну акторку».
 
Але з цим справи значно гірші. У доробку Міноуг ролі в півтора десятках телевізійних і художніх фільмів, але справжнього успіху в кіно вона так і не досягла, хоча їй поталанило виконати помітні ролі у фільмах двох кінорежисерів світової величини: француза Лео Каракса та австралійця Базза Лурмана.
 
Додамо, що ця тендітна поп-Дюймовочка зростом 152 сантиметри знялася навіть у кількох кінобойовиках у ролі «крутої» дівчини. 
 
Кайлі належить вислів: «Мені навіть і не потрібно вдавати з себе секс-бомбу, бо я нею дійсно є!». Самовпевнено, але слушно. Своєю славою вона завдячує не лише вокальним даним, а й зовнішності та елегантності (співачка має власні лінії жіночої білизни та окулярів).
 
А ще вона вміє подати себе на сцені звабливою дівчиною навіть у свої майже п’ятдесят! Кайлі багато років поспіль не сходить зі сторінок ілюстрованих журналів завдяки численним романам, як тривалим, так і зовсім коротким.
 
Серед її обранців були рок-зірки, актори, моделі й навіть член британської королівської родини. Хоча закінчувалися вони завжди без хепі-енду: співачка так і не вийшла заміж і не стала матір’ю. 
 
А от чого в її житті точно не бракує, то це слави. Співачка була удостоєна честі виступати в найпрестижнішій лондонській концертній залі «Роял Альберт Холл» з нагоди 92-річчя королеви Єлизавети ІІ у квітні цього року.
 
Міноуг очолює кілька благодійних фондів, зокрема і з боротьби з раком молочної залози, оскільки сама три роки боролася з цією хворобою і перемогла. Кайлі є кавалером двох найвищих державних нагород: ордену Британської імперії та французького ордену Мистецтв і літератури за внесок у збагачення французької культури.