Львівські трамваї обладнали надсучасними приладами для безконтактної оплати проїзду

22.05.2018
Львівські трамваї обладнали надсучасними приладами для безконтактної оплати проїзду

Відтепер у львівських трамваях можна буде розрахуватися за проїзд банківською карткою.
 
 
Mastercard та Ощадбанк обладнали міський транспорт технологією безконтактної оплати. 
 
 
Пасажиру достатньо піднести картку чи платіжний пристрій до валідатора і дочекатись звукового й світлового сигналу.
 
Після підтвердження здійсненої оплати валідатор видасть квиток. Сервіс максимально простий та інтуїтивний, тому процедура оплати займатиме не більше кількох секунд.
 
Зокрема, такою технікою обладнали трамваї маршрутів №1, 8, 9. Львів’яни можуть скористатися терміналами для безконтактних розрахунків, маючи лише банківську картку з позначкою Mastercard або смартфон, на якому встановлено електронний гаманець.
 
У Львівській міській раді обіцяють, що невдовзі міські трамваї отримають близько трьох тисяч таких валідаторів, а в деяких трамваях буде встановлено одразу декілька терміналів.
 
Ціна такого пристрою 30 тисяч гривень. У рамках першого етапу проекту, у десяти міських трамваях вже встановили 10 валідаторів, згодом буде встановлено ще 10. Загалом компанії інвестували у новітню технологію 600 тис. гривень.
 
Проект реалізований у партнерстві Mastercard, Ощадбанку та управління ІТ Львівської міської ради, за підтримки «Львівелектротрансу» та компанії VVM Group. 
 
Інноваційні термінали також обладнані спеціальними принтерами для електронних квитків, які також невдовзі обіцяють запровадити у Львові.
 
«Львів — це не тільки місто гарної атмосфери та давньої історії. Львів — це місто, де вітають новітні технології, впрова­дження інформаційних техологій у побут для створення комфорту та зручного сервісу як мешканцям, так і гостям міста»,  — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.
 
Також очільник міста наголосив, що впровадження сучасних розрахункових технологій у сфері громадського транспорту є одним із найголовніших наших пріоритетів, адже Львів узяв курс на smart city (розумне місто). 
 

ДО РЕЧІ

Як зазначають на сайті Львівської міської ради, в Україні використання технології безконтактної оплати Mastercard у наземному транспорті доступні на фунікулері й усіх лініях швидкісного трамваю Києва, а також у муніципальних автобусах Мукачевого.
 
Київське метро, у якому безготівкову оплату здійснюють із 2015 року, ввійшло до першої п’ятірки метрополітенів світу, де безконтактною банківською карткою можна оплатити проїзд просто на турнікеті. На сьогодні понад 25 мільйонів поїздок (близько 85 тисяч щодня) у транспорті столиці оплачено банківськими картками безконтактно.