YouTube запускає окремий музичний стрімінговий сервіс

18.05.2018
Компанія YouTube на цей час славиться як найбільша у світі збірка музичних кліпів i концертів.
 
Але недоліком цієї гігантської відеотеки є те, що вона розбавлена на сайті YouTube іншими інформаційними та розважальними ві­деороликами, які не мають нічого спільного з музикою.
 
Виходить такий собі суржик чи «капуста з горохом», в якому стає дедалі важче знайти потрібний користувачу музичний номер. 
 
Компанія врахувала це і вчора оголосила про запуск нового стрімінгового музичного сервісу YouTube Music, повідомляється на блозі компанії.
 
Паралельно з браузерною версією YouTube випустить також окремий додаток. На додаток до музичних реміксів компанія обіцяє і доступ до реміксів (електронних обробок оригінальних версій музичних творів), кавер-версій (виконання оригінальної пісні певного виконавця іншим виконавцем) та живих виступів. 
 
А погана новина та, що безкоштовна версія YouTube Music супроводжуватиметься рекламою. Версія без реклами обійдеться користувачу в $9,99 щомісяця.
 
При цьому в компанії зазначили, що існуючий сервіс Google Play Music продовжить працювати. Новий музичний сервіс YouTube Music стане доступним для користувачів у всьому світі з 22 травня.