Марш замість параду: захисники України урочисто пройшли вулицями Тернополя

08.05.2018
Марш замість параду: захисники України урочисто пройшли вулицями Тернополя

Під час урочистого маршу. (Фото з сайта doba.te.ua.)

У Тернополі відбулося дійство, якого раніше тут ще не було ніколи.
 
 
Вулицями міста — від воріт місцевої військової частини до центрального майдану — пройшли урочистим маршем із бойовим прапором більше тисячі військовослужбовців 44-ї окремої артилерійської бригади, які прибули на ротацію після виконання бойових завдань на сході України.
 
 
Вони крокували не в парадних формах, а в «робочих» одностроях, але це не применшило урочистості обстановки.
 
На всьому шляху тернополяни вітали своїх захисників прапорами, квітами, вигуками «Героям слава!» та плакатами з написами на кшталт «Дякуємо за відвагу» та «Ми пишаємося вами!». 
 
Хода завершилася урочистостями на Театральному майдані, де військовослужбовців привітали представники місцевої влади, духовенства, волонтери.
 
Хвилиною мовчання присутні вшанували побратимів, які загинули на сході України, захищаючи її територіальну цілісність та незалежність.
 
Кращих бійців артилерійської бригади було відзначено державними та відомчими нагородами. Після чого воїни вишикувалися особливим чином, вибудувавши символічну карту України.
 
Як повідомив присутній на заході командувач військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк, тернопільська артилерійська бригада вперше за чотири роки повернулася у повному складі до пункту постійної дислокації.
 
«Рівень виконаних завдань військовослужбовцями оцінюю на відмінно, — зазначив він. — Зараз їх чекають відпустки, а згодом артилеристи відновлюватимуть боєздатність та пройдуть вишкіл на бойове злагодження».
 
У свою чергу, міський голова Тернополя Сергій Надал сказав, що пишається тим, що «одна з найвідоміших артилерійських бригад України — славна 44-та — дислокується у Тернополі й асоціюється саме з ним».
 
Відтак запевнив, що Тернопільська міська рада й надалі опікуватиметься військовою частиною і постійно допомагатиме військовим у забезпеченні всім необхідним.