«Діди» — оптом: в окупованому Криму у магазинах продають фото радянських ветеранів

08.05.2018
На 9 травня в Києві заявлено тільки одну акцію «Безсмертний полк» iз трьох тисяч учасників, про це в ефірі одного з телеканалів розповів керівник київської поліції Андрій Крищенко.
 
А тим часом лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський на своїй сторінці у «Фейсбуцi» оголосив про акцію «Безсмертна дивізія»: «На підтримку» ватного пропагандистського хепенінгу «Безсмертний полк» ми ініціюємо акцію «Безсмертна дивізія». Восьмого і дев’ятого травня з портретами наших дідів і прадідів із дивізії «Галичина» ми повинні переконати «ватників», що їхнiй полк не такий уже й безсмертний».
 
Так звана акція «Безсмертний полк» — це інформаційна провокація сусідньої держави, Росії, елемент гібридної війни, впевнений голова правління Центру соціологічних i політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран.
 
Акції пам’яті про радянських воїнів iз тугою про «братство совєцкого народа» проросійські сили організовують у великих містах в Україні.
 
А в окупованому Російською Федерацією Криму, не криючись, у магазинах місцевим жителям пропонують портрети чужих дідів для маршу «Безсмертний полк».
 
Фото-підтвердження днями опублікував на сторінці у Twitter RoksolanaToday&Крым.
 
Нагадаємо, пропагандистську акцію «Безсмертний полк» традиційно проводитять у Росії до 9 травня: учасники повинні вийти на ходу з портретом свого родича, який брав участь у Великій Вітчизняній війні (нинішня влада Кремля наполегливо розділяє початок війни у 1939 році в Європі й у 1941 році — на території СРСР).
 
Однак, оскільки не в усіх були чи лишилися такі родичі, стало популярним продавати фотографії ветеранів для маршу.
 
Про Крим інтернет-користувач пише: «У магазині «Військова книга» можна купити портрети чужих «дідів». І палицю — поруч у госпмаркеті. Зліпити діда і вперед, пишатися».
 
Рамка для фото розміром 30 на 40 см на палиці коштує 173 російських рублі.
 
«Спасібо бабушкє і дєду за іх вєлікую побєду!» — пропонують і такі наштамповані агітматеріали в кримських магазинах. Можна не сумніватися, що на прилавках магазинів у РФ їх iще більше.
 
Складаючи шану всім, хто переміг фашизм, не варто день пам’яті перетворювати на шоу підтримки сучасного тоталітаризму.