Олег Ляшко на простих прикладах пояснив економічну програму РПЛ

04.05.2018
Олег Ляшко на простих прикладах пояснив економічну програму РПЛ

Олег Ляшко пішов на ринок, щоб дізнатися, що хвилює людей.

Перебуваючи з робочою поїздкою на Тернопільщині, Олег Ляшко зайшов на стихійний ринок у смт Вишнівець та поцікавився, яку продукцію тут продають.
 
 
Виявилося, що більша частина товарів — індійського, китайського чи польського похо­дження. Хоча українські аналоги нічим не поступаються за якістю.
 
 
Народний депутат поспілкувався з продавцями та показав на прикладі чашки, каструлі та тертки, чому потрібно продавати та купувати українську продукцію.
 
 
«На базарі у Вишнівці продають індійські чашки. Це неймовірно! Адже цю чашку там треба зробити, довести за тридев’ять земель, щоб потім продавати на Тернопільщині. Ми що, не можемо свої виробляти? Нам не треба індійські чашки, бо це робочі місця та зарплати для індусів. Нам потрібно, щоб працювали й отримували зарплати українці. Саме тому ми і добиваємося у парламенті прийняття закону «Купуй українське, плати українцям», — розповів Ляшко.
 
Ідея закону проста, каже лідер РПЛ: створити в Україні такі умови, щоб продавалась не індійська чи китайська продукція, а українська.
 
«Львівська тертка нічим не гірша за китайську, а новомосковські каструлі — за польські. Окрім того, що в української продукції вища якість, так це ще й робочі місця для українців. А коли тут продаються китайські товари, то заробляє на цьому китайська економіка, а програють українці. Бо мільярди валюти виводимо за кордон, а потім побираємося за міжнародними кредитами. Хочемо бути багатими — треба продавати львівську, нікопольську та новомосковську продукцію», — підсумував Ляшко.
 
Політик завітав і до м’ясного павільйону, де наголосив, що не дозволить владі заборонити продаж домашнього м’яса і молока.
 
«Уявіть собі, господар зарізав порося і вже не має права його продати. Це неправильно, це призведе до того, що в Україні буде лише імпортне м’ясо, а у селян не буде заробітку. Ми не дамо владі заборонити селянам продавати м’ясо. Селяни повинні мати можливість продажу продукції, вирощеної власноруч», — підкреслив депутат.
 
Також Олег Ляшко поспілкувався з багатодітним батьком, власником корови, про якого дізнався з сюжетів на телебаченні.
 
Політик вислухав, як важко утримувати худобу при повній відсутності державної підтримки, та пообіцяв подарувати доїльний апарат.
 
«Вашу корову бачила вся країна, і по телевізору, і у Верховній Раді бачили депутати, які лише «тьолок» на Мальдівах бачать замість корів. Я вас дуже радий бачити, а доїльний апарат від Ляшка у вас буде. Я хочу, щоб українців не труїли пальмовою олією, а годували нормальним молоком. Молоко має і вас годувати, щоб ви не стояли за 30 гривень, з яких 20 треба віддати податком. Хочу, щоб у вас і ваших дітей була нормальна пенсія, тоді країна матиме майбутнє. Бажаю здоров’я вам і вашим дітям з інвалідністю. Ми зробимо все, щоб ліки зробити доступними. Я на базар прийшов, щоб чути ваші проблеми, а не сидіти в кріслах», — підкреслив парламентарiй.
 
Ще дві пенсіонерки поскаржилися Олегу Ляшку на високі ціни на медикаменти. Лідер Радикальної партії запевнив, що його команда робить усе, щоб ліки були доступними.
 
«Сьогодні такі дурні ціни на ліки, що заходиш в аптеку і залишаєш усю пенсію. Я добиваюся розширення переліку безкоштовних ліків, скасування ПДВ на ліки і відновлення державного регулювання цін. Коли поряд дві аптеки, а в одній ціни на медикаменти на 200 гривень вищі — це не нормально. Я не хочу, щоб вас грабували і заробляли на хворих людях», — наголосив Ляшко.
 
Політик також додав, що головна його вимога до влади — це підвищення пенсій та зарплат. Адже це, за його словами, єдиний спосіб зупинити трудову міграцію та заохотити українців працювати вдома і не виїжджати на заробітки за кордон.
 
Люди залишилися задоволені спілкуванням, охоче фотографувалися з політиком на мобільні телефони, Ляшко нікому не відмовляв.