Напередодні фіналу Суперліги-2018 в Україні розпочалося турне «лігочемпіонського» кубка

25.04.2018
Напередодні фіналу Суперліги-2018 в Україні розпочалося турне «лігочемпіонського» кубка

Кубки жіночої та чоловічої Ліги чемпіонів у Херсоні.

«Ліверпуль» чи «Рома», «Реал» або «Баварія». Кожен із переможців цих півфінальних пар 26 травня зіграє у фіналі чоловічої Суперліги на київському НСК «Олімпійський».
 
 
За два дні до цієї події в столиці України відбудеться й вирішальний поєдинок жіночої Ліги чемпіонів, путівки до якого наприкінці квітня розіграють «Манчестер Сіті» з «Ліоном» та «Челсі» з «Вольфсбургом».
 
 
Обидва «лігочемпіонські» Кубки вже в Україні. Минулого уїк-енду посли чоловічого та жіночого фіналів Ліги чемпіонів — Андрій Шевченко та Ія Андрущак  — в урочистій обстановці на Хрещатику передали головні трофеї Суперліг меру Києва Віталію Кличку та президенту ФФУ Андрію Павелку.
 
«Я щасливий за нашу столицю і нашу країну. У цьому кубку закладена величезна історія — історія кращих команд і кращих футболістів, які щорічно змагаються у фіналі чоловічої Ліги чемпіонів. Я радий, що у нас є така можливість наживо побачити цей матч», — відзначив Андрій Шевченко.
 
За словами столичного градоначальника, проведення фіналів ЛЧ у Києві — це нагода презентувати місто й загалом Україну десяткам тисяч футбольних уболівальників, які прибудуть до нашої країни.
 
А їх, як передбачають у КМДА, до столиці України завітає понад 100 тисяч з усього світу.
 
Поки ж вітчизняні чиновники готуються до грандіозного футбольного свята, «лігочемпіонські» кубки вирушили у турне Україною.
 
У ФФУ вирішили, що у інших великих містах країни (Маріуполь, Херсон, Дніпро, Харків, Одеса, Львів) шанувальники футболу також мають стати частиною великої історії й бодай доторкнутися до легендарних трофеїв.
 
Водночас можливість подивитися фінал Суперліги-2018 на НСК «Олімпійський» матимуть далеко не всі українці. Можна сказати, що такий шанс випаде одиницям.
 
І питання не тільки в ціні квитків, яка складає 70, 160, 320 та 450 євро, та лотерейному характері їхнього розподілу.
 
Вочевидь левова частка квитків на чоловічий суперфінал, де гратимуть європейські гранди, дістанеться їхнім фанатам. На них, по суті, й чекатимуть найбільше в столиці.
 
«Плануємо заробити на цій події близько 50 мільйонів євро. І це в десять разів більше, ніж становитимуть наші організаційні витрати (25 млн. гривень)», — наголосив керівник управління туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко.
 
Своя стаття фінансових витрат на Лігу чемпіонів-2018 передбачена й у державному бюджеті: 103 мільйони гривень виділив і Кабінет Міністрів.
 
Усе, як видно, має бути на найвищому рівні, при тому, що УЄФА обіцяв не обтяжувати приймаючу сторону фінансовими проблемами.
 
Цікаво, що фінал жіночої Ліги чемпіонів користується значно скромнішим попитом серед футбольних шанувальників. За вхід на стадіон «Динамо» 24 травня просять лише 70 або 100 гривень.
 
Аби зробити цю подію привабливішою, ФФУ разом iз дружиною Президента України Мариною Порошенко ініціювало флешмоб під назвою «запроси особливого друга на футбол».