Волейболістки «Хіміка» увосьме поспіль виграли суперлігу

13.04.2018
Волейболістки «Хіміка» увосьме поспіль виграли суперлігу

Волейболістки «Хіміка» не дали шансів своїм опонентам у чемпіонській гонці. (Фото з сайта vc.khimik.com.ua.)

«Усе пройшло за планом. Так мало бути. І ніяк інакше. Ми зробили свою справу й зробили її якісно красиво», — такими словами головний тренер «Хіміка» Андрій Романович описав здобутий южненськими волейболістками восьмий поспіль титул чемпіонів України.
 
Національне «золото» підопічні Романовича здобули достроково.
 
 
Як і в регулярному чемпіонаті, у так званому медальному «плей-оф» «Хімік» продемонстрував високий клас, не програвши до завершального дня жодного матчу.
 
Загалом, у безапеляційно виграній «регулярці» волейболістки з Южного віддали суперницям лише шість партій. На стадії «плей-оф» команда Романовича діяла ще переконливiше.
 
І перший невдало проведений сет припав на передостанній матч турніру, на який, до слова, «Хімік» вийшов у статусі восьмиразового чемпіона країни.
 
Навряд чи «Галичанка» серйозно зіпсувала настрій головному фавориту українського жіночого волейболу, проте саме її гравці першими в «плей-оф» провели проти флагмана чотири партії.
Ігровий запал i бажання тернопільських волейболісток зрозуміти можна, адже всіма силами вони прагнули наздогнати в турнірній таблиці конкуренток iз «Волині».
 
Попри те, що «Галичанка» достроково гарантувала собі місце на подіумі, для команди Віктора Туркули, очевидно, принципово обійти у віце-чемпіонській гонці підопічних Богуслава Галицького.
 
Зрештою, доля «срібла» визначалася в четвер, коли «Галичанка» зустрічалася із запорізькою «Орбітою», котра до останнього матчу «плей-оф» не здобула на заключній стадії турніру жодного очка, а «Хімік» — у статусі восьмиразового чемпіона — екзаменував «Волинь».
 
Невдача команди з Луцька та успіх тернополянок виводив саме останніх на підсумкову другу позицію в протоколі. Зауважимо, що регулярний чемпіонат другою завершила команда з Луцька.
 
А от за підсумками «плей-оф» друга та третя команди «регулярки» могли помінятися місцями.
 
Без сумніву, бажанням повернути боржок своєму голов­ному конкуренту живуть і волейболісти «Барком-Кажани».
 
Торік львівська команда в статусі першого сіяного розпочала «плей-оф», проте підтвердити його на ділі й виграти чоловічу суперлігу «кажани» не змогли, програвши «золоту» серію харківському «Локомотиву».
 
У поточному розіграші ЧУ львівський i харківський колективи знову гратимуть у фіналі «плей-оф», щоправда, цього разу перевагою домашнього майданчика володітимуть «залізничники».
 
На відміну від жіночої суперліги, де в «плей-оф» грають з’їзні тури, чоловічі баталії за медалі точаться «на виліт».
 
І «Локо», й «кажани» на шляху до фіналу суперників, так би мовити, не помітили, не програвши опонентам у чвертьфіналі та півфіналі жодного матчу.
 
Водночас у «золотій» серії гри в одні ворота навряд чи варто очікувати. Додамо, що в серії за «бронзу» змагатимуться «Новатор» i «Серце Поділля».