Іменита «Барселона» вилетіла з боротьби за перемогу у Лізі чемпіонів

13.04.2018
Іменита «Барселона» вилетіла з боротьби за перемогу у Лізі чемпіонів

Реалізувавши пенальті, Кріштіану Роналду вивів «Реал» до восьмого поспіль півфіналу Ліги чемпіонів. (Фото з сайта www.uefa.com)

Колективів, які в поточному розіграші Ліги чемпіонів рухаються дорогою до Києва, стало вдвічі менше.
 
 
Після перших чвертьфінальних поєдинків виглядало все так, що до наступного кола з найбільшою ймовірністю пройдуть «Реал», «Ліверпуль», «Баварія» та «Барселона».
 
 
Утім футбольна доля розпорядилася дещо по-іншому.
 
 
Поза півфіналом Суперліги-2017/2018, попри наявність хорошого «гандикапу», залишився каталонський клуб, хоча після розгромної домаш­ньої перемоги над «Ромою» (4:1) відсутність «гранатово-синіх» у «топ-4» турніру виглядала мало реальним фактом.
 
Водночас римляни довели, що в футболі нічого неможливого не буває й відіграти фору в три м’ячі — не проблема, навіть якщо на протилежному боці грає футбольний геній сучасності — Ліонель Мессі.
 
Щоправда, у двох поєдинках проти «вовків» аргентинський лідер каталонців не забив жодного голу. У Римі «Барселона» взагалі не відзначилася.
 
Після провалу в столиці Італії каталонські футболісти розкритикували свого наставника Ернесто Вальверде, котрий, за їхніми словами, нав’язав команді занадто захисну модель гри.
 
При цьому вдалий виступ в чемпіонаті Іспанії, де «гранатово-сині» лідирують iз відчутною перевагою, як вважає дехто з гравців «Барси», лише маскував погану гру їхньої команди.
 
«Суперник увесь матч високо пресингував, і це не дозволило нам показати свою гру. Ми так і не впоралися з цим натиском. Вони підбирали всі відскоки, забивали в потрібний час. Це був поганий день для нас. «Рома» дуже класно зіграла, а ми — ні», — резюмував Вальверде.
 
На хвилі ейфорії президент «Роми» Джеймс Палотта разом з уболівальниками занурився в один із римських фонтанів, за що, в підсумку, мусив вибачатися та сплачувати штраф у розмірі 450 євро.
 
До того ж Палотта пообіцяв профінансувати ремонт фонтана перед Пантеоном на суму 250 тисяч євро.
 
За мить до схожого «камбеку» — можливості відіграти три м’ячі — перебувала й ще одна італійська команда.
 
Проте, як різко висловився в «Твіттері» легендарний чилійський воротар Хосе Луїс Чилаверт, «футбольна мафія завадила «Ювентусу» вийти до півфіналу».
 
Коли на третій доданій до основного часу хвилині англійський арбітр Майкл Олівер призначив у ворота «Старої синьйори» пенальті та вилучив з поля за емоційну поведінку її голкіпера Джанлуїджі Буффона, у двоматчевому протистоянні «Юве» та «Реалу» був паритет (3:3).
 
Практично вже всі готувалися до додаткового часу, коли захисник туринців Мехді Бенетіа у воротарському майданчику штовхнув у спину гравця «королівського» клубу. Під час виконання суддівського вердикту зірка «Реалу» Кріштіану Роналду діяв холоднокровно.
 
Подовживши свою голеву серію в Суперлізі до 11 матчів, португалець оформив для «Реала» восьмий «лігочемпіонський» півфінал поспіль.
 
«Суддя вкрав у нас мрію», — обурювався після поєдинку 40-річний Буффон, який, до слова, вперше в кар’єрі отримав червону картку в матчі чемпіонської Ліги.
 
Так само без згадування представника суддівського цеху не обійшлося й у матчі між «Манчестер Сіті» та «Ліверпулем», де рефері не зарахував м’яч, забитий «блакитними».
 
Після першого чвертьфіналу команді Хосепа Гвардіоли, як і «Ювентусу», потрібно було відігравати три м’ячі, і якби не сумнівне рішення іспанця Антоніо Матео Лаоса наприкінці першого тайму, шансів виправити скрутне становище у «МС» було б значно більше.
 
Утім гра пішла за геть іншим сценарієм, в якому переможцем став «Ліверпуль».
 
По суті, єдиним прогнозованим чвертьфіналом виявилося протистояння «Баварії» та «Севільї».
 
Після мінімальної гостьової перемоги мюнхенці вдома розписали скромну «суху» нічию, ставши на крок ближче до повторення переможного фіналу ЛЧ-2013. До речі, як і п’ять років тому, мюнхенський суперклуб знову очолює Юпп Хайнкес... 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чвертьфінали. Матчі-відповіді. «Реал» (Іспанія) — «Ювентус» — 1:3 (К. Роналду, 90+8 (пен.) — Манджукич, 2, 37; Матюїді, 61; вилучення: Буффон, 90+3 («Ю»); перша гра — 3:0). «Баварія» (Німеччина) — «Севілья» (Іспанія) — 0:0 (вилучення: Корреа, 90+2; 2:1). «Манчестер Сіті» (Англія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:2 (Жезус, 2 — Салах, 56; Фірміно, 77; 0:3). «Рома» (Італія) — «Барселона» (Іспанія) — 3:0 (Джеко, 6; Де Россі, 58 (пен.); Манолас, 82, 1:4)