Тристороння контактна група обговорить питання звільнення заручників i політв’язнів

04.04.2018
У середу на засіданні гуманітарної групи в Мінську обговорять питання звільнення українських заручників i політв’язнів.
 
Про це повідомила перша заступниця Голови Верховної Ради, представниця України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук». 
 
«Питання українських заручників порушуватимуть на всіх майданчиках, ми хочемо більшої солідарності світу для їх звільнення. Ми дійсно шукаємо різні шляхи та варіанти звільнення, на жаль, усе залежить не лише від нашої волі й бажання, а й від РФ», — зазначила Геращенко.
 
Вона також відзначила, що Президент дуже занепокоєний долею Володимира Балуха, який був засуджений окупаційним режимом за український прапор у Криму й оголосив голодування.
 
Тим часом бойовики російсько-окупаційних військ надалi порушують «Великоднє перемир’я» в районі проведення АТО. В неділю, 1 квітня, вороги зірвали розведення військ у Станиці Луганській.
 
У понеділок, 2 квітня, відбулося 20 обстрілів позицій наших захисників. Усі випадки зафіксували на Донецькому напрямку. На Луганщині було тихо.
 
Противник вів вогонь по наших укріпленнях в Пісках, Шахті Бутівка, неподалік Кам’янки, Авдіївки та Водяного.
 
Під обстріли потрапили й оборонці Талаківки, Павлополя, Гнутового та Широкиного. Внаслідок ворожого вогню жоден український захисник не постраждав.
 
Утiм на території, непідконтрольній Україні, знайшли мертвим військовослужбовця одного з підрозділів Збройних сил України, який зник 29 березня. Про це «Українській правді» повідомив речник штабу АТО Олег Сушинський.
 
«29 березня під час перевірки наявності особового складу виявили його відсутність. Тривали першочергові пошукові заходи, тіло виявили представники російсько-окупаційних військ і передали українським військовим», — розповів він. 
 
Після судово-медичної експертизи представники гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація 200» доставили тіло загиблого до місця поховання.