Співробітники миколаївського аеропорту вже вдруге не прийшли на допит у справі Владислава Волошина

04.04.2018
Своє рішення голова Миколаївської ОДА прийняв під тиском ветеранів АТО та активістів таких громадських організацій, як Нацкорпус «Азов», «Національні дружини», ВО «Свобода» та «Рух нових сил».
 
Наприкінці березня спільними зусиллями патріоти взяли під свій контроль міську раду та будівлю облдержадміністрації, вимагаючи провести чесне розслідування у справі екс-директора КП «Міжнародний аеропорт Миколаїв».
 
Громадські активісти вимагали відставки очільника області Олексія Савченка, мотивуючи це тим, що чиновник свідомо довів до самогубства льотчика, героя АТО Владислава Волошина.
 
— Перед смертю Волошин розповів, що був змушений під тиском керівництва області підписати тендерну документацію, — розповів керівник миколаївських осередків Нацкорпуса «Азов» Денис Янтар. — Це красномовно доводить опублікована скандальна переписка між виконуючим обов’язки директора КП «Міжнародний аеропорт Миколаїв» Владиславом Волошиним i «губернатором» Олексієм Савченком.
 
Керівник фракції «Відродження» Геннадій Рубський заявив, що депутати цієї фракції були готові внести питання про недовіру голові ОДА до порядку денного ще до того, як пан Савченко власноруч написав заяву про самоусунення. 
 
Тим часом стало відомо, що співробітники КП «Миколаївський міжнародний аеропорт», які гучно заявляли, що володіють інформацією про тиск і корупційні дії з боку чиновників Миколаївської ОДА, вже вдруге не з’явилися на допит у справі про загибель в.о. директора аеропорту Владислава Волошина.
 
— Олексій Савченко від слідства не ухилявся та чесно прийшов на допит, — розповів начальник Головного управління Нацполіції у Миколаївській області генерал третього рангу Юрій Мороз. — Поки що слідство не знімає жодної раніше висунутої версії про причини самогубства Волошина. Проводять усі необхідні експертизи.
 
За словами керівника обласної поліції, в ході розслідування кримінальної справи очільник Миколаївщини заявив, що мав із Волошиним винятково робочі відносини та ніякого тиску на нього не чинив.
 
Слідство знайшло докази того, що 29-річний військовий льотчик, який виконував обов’язки керівника миколаївського аеропорту Владислав Волошин, буцімто раніше вже намагався звести рахунки з життям у 2015 році.
 
Після першої спроби самогубства з Волошиним деякий час працював психолог військової частини, який підтвердив, що льотчик потребував психологічної допомоги, проте сам відмовлявся від неї.
 
Відомо, що начальник Головного управління Нацполіції у Миколаївській області вже звернувся до керівництва Національної поліції України з проханням про передачу кримінальної справи про загибель Волошина до Головного слідчого управління.
 
Водночас представники громадськості Миколаївщини продовжують збір підписів за відставку керівника області Олексія Савченка, які відправлять до адміністрації Президента України Петра Порошенка з вимогою негайно вжити заходів.