Керівництво Нацполіції розпочне набір пілотів до підрозділу повітряної підтримки

30.03.2018
Своєрідним ноу-хау можна вважати новацію Нацполіції, яка невдовзі розпочне набір пілотів до підрозділу повітряної підтримки з подальшим навчанням пілотів-поліцейських.
 
Під час зустрічі 28 березня з командувачами авіації ЗСУ, Нацгвардії та ДСНС керівник Нацполіції Сергій Князєв розповів, що на початку 2020 року Нацполіція планує отримати перші 10 гелікоптерів моделі Н145 (саме такі моделі використовують у службовій діяльності поліцейські Чехії).
 
Вони здійснюватимуть підтримку наземних груп під час проведення спецоперацій, а також сприятимуть у виявленні різних видів злочинів. 
 
«Досвід іноземних колег буде використано в роботі Управління організації діяльності поліції на воді та повітряної підтримки. Зокрема, ми розпочинаємо набір пілотів гелікоптерів на службу в новоствореному підрозділі», — зазначив Сергій Князєв, додавши, що в подальшому професійно підготовлені пілоти-поліцейські стануть інструкторами для навчання новоприбулих колег.
 
Генерал зазначив, що екіпажі цього підрозділу працюватимуть по всій країні.
 
Зокрема, поліцейські у щоденному режимі обслуговуватимуть підрозділи патрульної поліції, поліції превенції, конвойної поліції: «Навантаження буде велике. Відтак на заході, сході та півночі країни дислокуватимуться по два екіпажі. На столицю припадає найбільша кількість трас, тому в Києві має бути постійно один-два екіпажі. Ми плануємо отримання першого поліцейського-пілота гелікоптера на початку 2020 року. Водночас маємо оголосити конкурс на заміщення вакантних посад не пізніше липня 2018 року».
 
Голова поліції підкреслив, що підбір та підготовка особового складу екіпажів підрозділу повітряної підтримки — процес довготривалий.
 
Для цього будуть залучені фахівці силових відомств, до складу яких входять авіаційні підрозділи та спеціалізовані навчальні заклади.
 
Додамо, що днями міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан підписали заяву про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між МВС України та Міністерством Європи і закордонних справ Франції — в рамках цього документа вертолітний парк МВС мають поповнити 55 машин компанії Airbus Helicopters.